Apple a mărit peste noapte preţul tabletelor iPad Pro. Alte produse ar putea urma

Autor: Aurelian Mihai 14.09.2017
Apple a mărit peste noapte preţul tabletelor iPad Pro. Alte produse ar putea urma

Ascunsă în zarva noilor lansări de produse, creşterea subită a preţurilor cerute pentru versiunea cu 256GB şi 512GB memorie a tabletelor iPad Pro a trecut aproape neobservată. Însă acestea ar putea fi doar primele dintr-un şir mai amplu de scumpiri determinate de stocuri insuficiente şi preţuri în creştere solicitate la furnizorii de memorii NAND flash.

Astfel, preţurile de 749 şi 949 dolari solicitate pentru cele două variante iPad Pro au ajuns la 799, respectiv 999 dolari. Creşteri similare de preţuri au apărut şi în magazinele europene.

Deocamdată, preţul tabletelor iPad Pro cu 64 GB memorie internă rămâne neschimbat, fapt ce arată că dificultăţile de aprovizionare apar mai ales la soluţiile NAND cu densitate mare de stocare, solicitate în volum ridicat pentru fabricarea noilor modele iPhone, echipate cu memorii de mai mare capacitate decât produsele din generaţiile anterioare.

Fiind vorba de o problemă ce ţine de lipsa stocurilor de componente la furnizori, este posibil ca şi preţul altor produse să crească în viitorul apropiat, dacă Apple decide să transfere utilizatorilor costurile de fabricaţie mărite.

Tags: