Tableta Nexus 7 nu suportă stick-uri USB Flash

Tableta Nexus 7 nu suportă stick-uri USB Flash

Google Nexus 7 este o tabletă de buget primită cu mult entuziasm de comunitatea Android, apreciată pentru pachetul de facilităţi foarte atrăgător, oferit la un preţ mai mult decât rezonabil.

Tableta Nexus 7 nu suportă stick-uri USB Flash şi conexiuni MHL

Lăsând la o parte ecranul de bună calitate, chipsetul performant, sistemul de operare de ultimă generaţie şi bateria cu autonomie mulţumitoare, Nexus 7 suferă de pe urma câtorva limitări destul de supărătoare, impuse mai mult sau mai puţin artificial. Prima dintre ele – lipsa unui slot micro SD pentru extinderea capacităţii de stocare – a ieşit la iveală încă dinainte de prezentarea oficială. Ce-i drept, problema nu este chiar atât de presantă dacă achiziţionăm tableta Nexus 7 în versiune cu 16 GB memorie internă, însă ediţia cu 8 GB memorie îi poate pune în dificultate pe devoratorii de multimedia.

Pentru cei din urmă, o posibilă soluţie de compromis părea să fie utilizarea portului USB 2.0 pentru ataşarea de dispozitive USB Flash, pe care să depozităm colecţia extinsă de fişiere MP3, videoclipuri, sau filme de lung metraj. Din motive numai de ei ştiute, cei de la Google au decis să excludă şi această posibilitate, livrând sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean fără funcţionalitatea USB On-The-Go (OTG), necesară pentru utilizarea dispozitivelor USB Flash.

Pe lista facilităţilor omise pentru tableta Nexus 7 se mai numără şi protocolul Mobile High-Definition Link (MHL), care ar fi permis conectorului micro USB să dubleze ca şi ieşire HDMI, furnizând conţinut video de înaltă definiţie cu ajutorul unui cablu adaptor special.

Momentan, în afară de conexiuni de date către PC, conectorul USB 2.0 mai poate fi utilizat împreună cu adaptoare USB Ethernet, sau folosit pentru conectarea unui set de tastatură şi mouse.

Google Nexus 7 vs The New iPad

Tot la capitolul omisiuni, avem şi lipsa suportului pentru tehnologiile Adobe Flash. Limitarea este însă specifică sistemului de operare şi va afecta toate modele de tablete care utilizează Android Jelly Bean, nu doar modelul Nexus 7. Această decizie pare să fie luată chiar de Adobe, compania anunţând că va retrage plugin-ul Adobe Flash din magazinul de aplicaţii Google Play, începând cu data de 15 august. În schimb Adobe promovează utilizarea tehnologiilor HTML5 pentru furnizarea de conţinut multimedia pe tabletă şi smartphone.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult