Nexus 7: tableta Google de 199 dolari a fost prezentată oficial

Nexus 7: tableta Google de 199 dolari a fost prezentată oficial

Google Nexus 7 este fără îndoială una dintre cele mai interesante apariţii din acest an. Tableta cu un preţ de numai 199 dolari in versiunea cu 8 GB memorie internă (250 dolari pentru varianta cu 16 GB) oferă cam tot ce şi-ar putea dori un utilizator obişnuit: ecran HD de bună calitate, un chipset performant şi sistem de operare de ultimă generaţia, greutate redusă şi o autonomie de până la 8 ore.

Google Nexus 7

Creată pentru a sărbătorii noul magazin Google Play, tableta Nexus 7 este disponibilă deja pentru precomandă, cu livrare undeva spre jumătatea lunii iulie. Pentru fiecare comandă finalizată, Google recompensează utilizatorii cu 25 dolari credit, ce poate fi utilizat pentru achiziţionarea de aplicaţii în Play Store.

Acestea sunt principalele specificaţii pentru tableta Nexus 7:

  • Ecran: IPS (in-plane switching) cu diagonală 7 inch, rezoluţie 1280×800 pixeli, interfaţă multitouch capacitivă, cu finisaj din sticlă minerală rezistentă la zgârieturi
  • Sunet: mono (difuzor pe spatele carcasei)
  • Chipset: Nvidia Tegra 3 (CPU quad-core la 1.3 GHz + GPU GeForce cu 12 nuclee de procesare)
  • Memorie: 1 GB memorie RAM, 8 GB sau 16 GB spaţiu de stocare intern (în funcţie de versiune)
  • Conectivitate reţea: WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth
  • Conectori: micro USB 2.0, ieşire pentru căşti
  • Butoane fizice: clapetă pentru volum, buton Lock
  • Acumulator: 4325 mAh (autonomie de până la 8 ore)
  • Alte dotări: receptor GPS, busolă digitală, giroscop, accelerometru, modul NFC (Android Beam), microfon integrat, cameră frontală de 1.2 MP
  • Sistem de operare: Android 4.1 Jelly Bean
  • Dimensiuni: 198.5 x 120 x 10.45mm
  • Greutate: 340 grame

Google a decis să nu includă în configuraţie şi un slot pentru card de memorie, astfel că va trebui să alegem cu mare grijă capacitatea de stocare de care avem nevoie (8 GB sau 16 GB memorie internă).

Google Nexus 7 - vedere spate

Un alt detaliu ce trebuie luat în considerare la alegerea versiunii potrivite a tabletei Nexus 7 este şi faptul că o parte din memoria instalată este rezervată pentru găzduirea sistemului de operare şi instalarea de aplicaţii, astfel că spaţiul de stocare rămas pentru colecţia de fişiere a utilizatorului este ceva mai mic decât valoarea anunţată în specificaţii.

Indiferent de limitările impuse, Nexus 7 este o tabletă cu design reuşit, suplă, uşoară şi cu performanţe foarte competitive, dacă ne raportăm la preţul anunţat.

Google Nexus 7 - 10.45 mm grosime

Din păcate oferta la precomandă prezentată în magazinul Google Play Store pentru tableta Nexus 7 nu acoperă şi regiunea ţării noastre, astfel că eventualii doritori vor trebui să mai aştepte până ce Google va rezolva probleme legate de disponibilitate, aducând tableta Nexus 7 şi în alte regiuni decât Statele Unite şi Marea Britanie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult