ASUS MeMO Pad, o versiune mai ieftină şi mai slabă a tabletei Nexus 7

14.01.2013
ASUS MeMO Pad, o versiune mai ieftină şi mai slabă a tabletei Nexus 7

La scurtă vreme după lansarea tabletei Nexus 7, dezvoltată de ASUS pentru Google, au început sa iasă la iveală o serie de zvonuri despre posibila lansare a unui model şi mai accesibil, care ar fi urmat să coste numai 99 de dolari. Acest produs nu s-a materializat, însă noua tabletă ASUS MeMO Pad care a fost anunţată astăzi se apropie suficient de mult de acest zvon.

Asemănător cu celebrul Nexus 7 ca design, noul MeMO Pad este tot o tabletă Android 4.1 cu ecran de 7”, însă face unele concesii pentru a putea atinge un preţ de 149 de dolari.

Platforma hardware folosită de ASUS este o soluţie VIA mai puţin întâlnită, soluţia WM8950 incluzând un procesor ARM Cortex-A9 tactat la 1GHz şi un procesor grafic ARM Mali 400, ambele în versiune single-core.  Faţă de Nexus 7, şi ecranul a cunoscut o scădere a parametrilor, rezoluţia panoului de 7” fiind de 1024 x 600 pixeli. Tipul panoului este nespecificat, însă judecând după unghiurile de vizualizare declarate de 140 de grade, putem presupune că este un modest TN, din fericire cu o strălucire de 350 cd/mp.

Restul componentelor mai includ o memorie RAM cu o capacitate de 1 GB, o stocare internă de 8 sau 16 GB care este dublată de un slot MicroSD, o cameră foto frontală cu senzor de 1MP şi o baterie cu o capacitate similară celei folosite pentru Nexus 7, adică 16Wh.

Carcasa tabletei are dimensiuni de 196.2 x 119.2 x 11.2 mm, fiind deci puţin mai mică dar ceva mai groasă decât ruda sa Nexus 7, iar greutatea este de 370 de grame. Preţul modelului cu stocare internă de 8GB va fi de 149 dolari, în timp ce modelul de 16 GB va avea un preţ puţin mai ridicat, din păcate necunoscut. In România, acest model va ajunge undeva la finele acestei luni la un preţ aproximativ de 800 de lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News