ASUS pregăteşte VivoTab Note 8, o tabletă Windows cu ecran de 8″ şi stylus

19.12.2013
ASUS pregăteşte VivoTab Note 8, o tabletă Windows cu ecran de 8

Compania ASUS a experimentat din când în când cu tablete prevăzute cu stylus, cele mai recente încercări fiind modelul VivoTab cu Windows 8 şi modelul FonePad Note FHD6 cu Android. Conform unor informaţii care au apărut din greşeală pe site-ul companiei, taiwanezii pregătesc un nou produs, de data aceasta fiind vorba de o tabletă Windows 8.1 şi diagonală mică: VivoTab Note 8.

VivoTab Note 8 va fi prima tabletă Windows cu diagonală de 8” din portofoliul ASUS, compania urmând astfel exemplul celor de la Toshiba, Lenovo, Acer sau Dell. Aceste modele au putut fi fabricate din momentul în care Microsoft a modificat lista de specificaţii care trebuie respectată pentru a primi certificarea Windows 8, producătorii încercând să ofere astfel o alternativă la tabletele mai mici şi mai uşoare motorizate de iOS sau Android.

Noua tabletă ASUS va folosi un procesor Intel din noua generaţie Bay Trail, mai precis un model Intel Atom Z3740, 2 GB de memorie RAM, un maximum de 64 GB de memorie internă şi va rula Windows 8.1, la care se adaugă şi suita de aplicaţii Office 2013 Home & Student.

Ecranul va avea o diagonală de 8” şi o rezoluţie de 1280 x 800 pixeli, acesta urmând să includă şi un digitizor activ şi stylus. Restul specificaţiilor mai includ două camere foto, Bluetooth 4.0, o baterie cu o capacitate de 15Wh, difuzoare stereo şi GPS. Încă nu ştim când acest model va fi dezvăluit oficial, însă expoziţia CES 2014 pare un prilej bun. Conform datelor neconfirmate, tableta ar urma să aibă un preţ de circa 299 de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News