Toshiba Encore, prima tabletă Windows 8 care foloseşte noua generaţie de procesoare Intel Atom

06.09.2013
Toshiba Encore, prima tabletă Windows 8 care foloseşte noua generaţie de procesoare Intel Atom

În primăvara acestui an, Microsoft a anunţat că a modificat specificaţiile minime impuse producătorilor de tablete Windows 8 pentru a le permite acestora să lanseze modele cu ecrane mai mici, menite să contraatace vânzările bune ale rivalilor Nexus 7 sau iPad Mini. Acer a fost prima care a lansat un astfel de produs, fără a avea prea mare succes deşi venea la pachet cu suita Office 2013, însă Toshiba crede că se va descurca mai bine.

De departe cel mai interesant aspect, tableta Toshiba Encore este primul produs care va folosi noua generaţie de procesoare Atom de la Intel: Bay Trail. Tableta celor de la Toshiba este motorizată de un cip Atom Z3770, acesta oferind patru nuclee de procesare Silvermont tactate la 1,5 GHz, care promit să fie de trei ori mai rapide decât bătrânele nuclee Saltwell  folosite până acum, şi un procesor grafic dezvoltat de Intel.

Dincolo de noutatea platformei hardware, Toshiba Encore este o tabletă Windows 8 care oferă un ecran cu o diagonală de 8”, panou IPS şi o rezoluţie de 1280 x 800 pixeli. Configuraţia hardware este completată de 2 GB de memorie RAM, 32 GB de memorie internă, slot MicroSD, camere foto de 8 şi 2 MP, ieşire video Micro HDMI şi conectivitate Wi-Fi 802.11 a/b/g/n.

La fel ca nepopularul Acer W3, şi Toshiba Encore este un produs cam mare şi cam greu. Deşi are o diagonală de numai 8”, carcasa acesteia are o grosime de 10,7 milimetri şi o greutate 479 grame, aceasta fiind astfel departe de cei 7,9 milimetri şi 321 grame ale tabletei iPad Mini, cu care încearcă să concureze.

Toshiba a anunţat că tableta va fi disponibilă începând cu luna noiembrie, aceasta urmând să aibă un preţ de circa 330 de euro. Aceasta va rula Windows 8.1 şi va oferi şi o versiune completă a suitei Microsoft Office Home & Student 2013.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News