Galaxy TabPro S: prima tabletă Samsung cu Windows 10

06.01.2016
Galaxy TabPro S: prima tabletă Samsung cu Windows 10

Ieri auzeam primele zvonuri despre prima tabletă Samsung cu Windows 10, iar astăzi primim confirmarea oficială a acesteia. Galaxy TabPro S este într-adevăr numele noului dispozitiv, care pare a fi exact ceea ce ne aşteptam: un concurent pentru seria de tablete Surface Pro de la Microsoft, însă cu o configuraţie mai slabă. Cu toate acestea, tableta Samsung ar putea cu succes să suplinească rolul unui laptop de birou.

Asemeni Surface Pro, noul Galaxy TabPro S foloseşte un display cu raport de aspect 3:2. Este vorba despre un panou AMOLED cu diagonală de 12” şi rezoluţie 2160 x 1440 pixeli. La baza tabletei stă un procesor Intel Core m3 şi 4 GB memorie RAM, care vin standard în ambele configuraţii disponibile. Diferenţele între modele sunt evidente în cazul stocării interne, Samsung oferind tablete cu 128 sau 256 GB pe SSD. Se pare că stocarea se face pe SSD-uri normale şi nu pe module eMMC.

Conform listei de specificaţii tehnice, Galaxy TabPro S integrează două camere foto/vide de 5 megapixeli (una pe faţă şi una pe spate), un acumulator de 5200 mAh, WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.1, GPS şi un port micro USB 2.0. Windows 10 este disponibil în varianta Home pentru configuraţia cu SSD de 128 GB, în timp ce varianta superioară primeşte Windows 10 Pro.

Alături de Galaxy TabPro S, Samsung lansează şi două accesorii pentru aceasta, deja standard pentru categoria aceasta de produse. Este vorba despre o tabletă care integrează un stand, care se conectează la tabletă folosind contacte magnetice şi despre un stylus care se conectează prin intermediul Bluetooth. De asemenea, există un adaptor care facilitează conectarea prin micro USB a dispozitivelor cu mufe USB Type-A, Type-C şi a monitoarelor cu HDMI.

Galaxy TabPro S se lansează în luna februarie în două variante de culoare, alb şi albastru, iar preţul încă nu a fost anunţat. Tastatura şi stylus-ul vor fi de asemenea vândute separat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult