Imagini cu o posibilă tabletă Nokia cu Windows 8

16.03.2012
Imagini cu o posibilă tabletă Nokia cu Windows 8

Cu câteva zile în urmă vorbeam despre o tabletă Nokia ce rulează Windows 8. Ea ar trebui să fie anunţată anul acesta, odată cu anunţul celor de la Microsoft în legătură cu sistemul de operare. Cât despre designul tabletei, cu mai mult timp în urmă au apărut schiţe care făceau trimitere la telefonul Nokia N8. Acum avem două imagini care ne sugerează că tableta va veni cu o carcasă unibody, similară cu cea a lui Nokia Lumia 800 sau N9.

Nokia Coffee Tab - cu carcasă unibody

Primele zvonuri vorbesc despre o tabletă dotată cu ecran de 10.1″, care ar trebui să concureze cu Apple iPad. S-a vorbit de asemenea despre un chipset Qualcomm, ceea ce înseamnă că procesorul va fi ARM. Microsoft va lansa iniţial versiunea ARM a sistemului de operare, pentru a promova tabletele cu Windows 8, ulterior fiind programată lansarea lui Windows 8 x86.

Nokia Coffee Tab ar putea fi anunţată anul acesta

Nokia a confirmat că lucrează la o tabletă cu procesor dual core ce rulează Windows 8. La finalul anului trecut, un oficial Nokia din Franţa vorbea despre o tabletă ce va fi gata în luna iunie a acestui an. Stephen Elop, CEO-ul Nokia, a fost ceva mai rezervat într-un interviu recent şi nu a dorit să confirme o dată de lansare. Surse familiare cu dezvoltarea şi producerea tabletei spun însă că Nokia are în plan cel puţin 200.000 de unităţi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News