iPad Mini cu Retina Display va întârzia până în 2014

iPad Mini cu Retina Display va întârzia până în 2014

Versiunea Mini a tabletei iPad a impresionat prin dimensiunile şi greutatea redusă, la care s-a adăugat o platformă hadware încă puternică, iar vânzările au chiar şi aşteptările companiei. În acelaşi timp însă, iPad Mini a dezamăgit prin rezoluţia scăzută a ecranului, iar zvonurile lansării unei versiuni cu ecran Retina nu au întârziat să apară.

Când anume vom vedea această actualizare este însa o cu totul altă poveste. Data susţinută de unele zvonuri a şi trecut, în timp ce altele afirmă că iPad Mini va face saltul la un ecran de înaltă definiţie undeva în aceasta toamnă. Conform publicaţiei taiwaneze Economic Daily News, Apple a intenţionat, într-adevăr, sa lanseze o actualizare în cursul ultimului trimestru din acest an, însă problemele de producţie au determinat amânarea lui pentru prima parte a anului viitor.

Saltul la un ecran cu densitate mare este o problemă de care Apple s-a mai lovit atunci când a lansat cea de-a treia generaţie a tabletei. Creşterea numărului de pixeli determină creşterea consumului, iar cablajele interne devin mai dese, ceea ce determină un alt salt de consum prin mărirea puterii iluminării de fundal.  Pentru a compensa aceste probleme, este nevoie de noi tehnologii de fabricaţiei, şi se pare că fiabilitatea acestora nu este chiar atât de bună pe cât şi-ar dori Apple.

Pe lângă această viitoare tabletă, Economic Daily News afirmă că Apple va actualiza versiunea actuală cu ecran de 1024 x 768 pixeli, urmând să o păstreze în portofoliu ca pe o opţiune ceva mai accesibilă. Nu este prima dată când auzim acest lucru, dar mai multe detalii vom afla însă în lunile care urmează.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News