iPad Pro ar putea primi o versiune cu display de 10,5″ în 2017

16.08.2016
iPad Pro ar putea primi o versiune cu display de 10,5

Apple nu obişnuieşte să modifice dimensiunile display-urilor pentru produsele sale odată ce acestea ajung pe piaţă. Compania a preferat în trecut să adauge alte modele cu display-uri mai mici sau mai mari, păstrând în ofertă şi varianta de bază. Seria iPad s-a lansat cu un model cu display de 9,7” în 2010 şi a păstrat acest format de display până la cel mai recent iPad Pro. Alături de acesta au mai fost lansate şi iPad Mini cu display de 7,9” şi iPad Pro de 12,9”, însă anul viitor modelul de bază al tabletei Apple ar putea trece la un display puţin mai mare.

Conform Ming-Chi Kuo analistul care a oferit informaţii despre dispozitive Apple înainte de lansare în ultimii ani, anul 2017 ar putea aduce un nou iPad Pro cu display de 10,5”. Acesta ar aduce o creştere neglijabilă a dispozitivului, însă l-ar putea aduce mai aproape de mărimea unui laptop mic (precum cele cu display de 11”), cu un procesor A10X, o versiune mai puternică a chipset-ului care va debuta cel mai probabil odată cu iPhone 7.

Curios este faptul că şi tabletele Surface folosesc panouri de dimensiuni similare, deci nu ar fi ieşit din comun ca Apple să ofere un produs care să concureze direct cu această serie de dispozitive Microsoft. Acelaşi Kuo susţine că anul 2018 va fi însă cel care va aduce schimbări majore pentru gama de tablete de la Apple, display-ul IPS fiind înlocuit cu un panou AMOLED flexibil, mai rezistent la şocuri decât cele de până acum.

Probabil că noile tablete iPad din 2016 nu vor fi atât de uimitoare, fiind aşteptate upgrade-uri doar pentru iPad Pro cu ecran de 12,9” şi iPad Mini.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult