NVIDIA confirmă din nou existenţa tabletei HTC Nexus 9 (UPDATE)

22.09.2014
NVIDIA confirmă din nou existenţa tabletei HTC Nexus 9 (UPDATE)

UPDATE: După luni întregi de zvonuri din diverse surse mai mult sau mai puţin credibile şi Wall Street Journal sugerează existenţa unui dispozitiv numit Nexus 9 realizat de Google alături de HTC. Informaţile recente nu aduc nimic nou în materie de detalii despre noua tabletă, însă oferă un plus de credibilitate pentru informaţiile deja cunoscute. Dacă totul merge conform planurilor deconspirate până în prezent, HTC Nexus 9 ar putea să fie dezvăluit oficial spre finalul lunii octombrie.

În cazul în care aveaţi nevoie de dovezi noi pentru existenţa unei noi tablete Nexus, NVIDIA nu dezamăgeşte. Compania a dezvăluit în documentele prezentate la procesul împotriva Samsung şi Qualcomm că un dispozitiv intitulat HTC Nexus 9 este programat să apară în trimestrul trei din 2014.

Zvonurile pe care le-am auzit în trecut sugerau informaţii similare. Noua tabletă Nexus ar putea include un display de 9” cu rezoluţie Full HD, un procesor NVIDIA Tegra K1, o cantitate incertă de memorie RAM şi va rula noua variantă de Android, mult aşteptatul L.

HTC Flyer

De asemenea, informaţia despre faptul că tableta va fi lansată în trimestrul trei confirmă încă odată că Google plănuieşte să dezvăluie Nexus 9 în cadrul evenimentului de lansare al noului Android. Zvonurile sugerează un eveniment Google în octombrie, deci este foarte posibil să vedem noua tabletă HTC în cursul lunii următoare.

Aceasta ar fi prima tabletă de la producătorul taiwanez care ar avea şansele să ajungă la un număr mare de utilizatori. Tabletele sale din trecut au fost lansate în puţine regiuni şi în număr mic, în aşa fel încât foarte puţină lume mai ţine minte modelele Flyer şi Jetstream, lansate în urmă cu câţiva ani. Avînd în vedere nivelul calitativ ridicat al hardware-ului inclus în noile sale dispozitive din gama „One”, noua tabletă HTC devine din ce în ce mai interesantă.

Sursele care au oferit informaţii neoficiale despre Nexus 9 până în prezent sugerează o asemănare la capitolul hardware cu noul NVIDIA Shield Tablet, un dispozitiv cu display de 9” bazat tot pe chipsetul Tegra K1. Spre diferenţă de tableta de la NVIDIA, Nexus 9 ar trebui să folosească o variantă puţin diferită a procesorului, construit pe arhitectură pe 64 de biţi .

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult