Nexus 9 de la HTC depistat pe listele WiFi Alliance

25.08.2014
Nexus 9 de la HTC depistat pe listele WiFi Alliance

Noua tabletă HTC „Flounder” (sau „Volantis” după cum mai este cunoscută) va fi aproape sigur lansată ca sub numele Nexus 9 în toamna acestui an. Noi dovezi despre existenţa sa au apărut în documentele oficiale ale WiFi Alliance, după ce dispozitivul a primit certificare din partea comisiei oficiale.

Faptul că noul dispozitiv are două nume de cod este ceva obişnuit pentru seria de dispozitive Nexus, iar listarea sistemului de operare ca Android L AOSP sugerează că avem de a face cu o variantă „vanilla”, fără modificări din partea HTC.

La capitolul hardware, cele mai recente informaţii despre Nexus 9 sugerează un hardware foarte asemănător cu cel din NVIDIA Shield Tablet, cu procesor Tegra K1 şi display Full HD, însă cu o cantitate de RAM generoasă: 4 GB.

Există trei numere de inregistrare pentru noul dispozitiv HTC, ceea ce sugerează lansarea a trei modele diferite de hardware. Dacă diferenţele constau în variaţii estetice sau de hardware, nu este încă clar. Poate fi vorba despre modele de culori diferite, modele cu spaţiu de stocare diferit sau chiar modele WiFi şi WiFi + modem de date 4G.

Cert este că Google lucrează alături de HTC la o nouă tabletă cu Android, pe care probabil vor demonstra capabilităţile noului sistem de operare. Luând în considerare şi zvonurile despre Nexus 6 de la Motorola, în această toamnă este posibil să vedem două noi dispozitive oficiale Google alături de noua variantă de Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult