Primele specificaţii pentru tabletele şi laptopurile Windows RT

14.08.2012
Primele specificaţii pentru tabletele şi laptopurile Windows RT

Deşi până la lansarea Windows RT mai sunt doar două luni iar de la prezentarea tabletei Surface a trecut ceva vreme, compania Microsoft nu a oferit până acum prea multe informaţii despre ce ar trebui să aşteptăm de la aceste produse şi nici cine va fi alături de reprezentanţii săi pe scenă la sfârşitul lui octombrie.

Într-un articol de pe blogul „Building Windows 8”, Mike Angiulo, vicepreşedintele echipei Ecosystem and Planning, a dezvăluit primele specificaţii generice şi performanţe la care ne putem aştepta, acestea fiind bazate pe modelele aflate în mod curent în dezvoltare şi testare în birourile de design ale partenerilor.

Conform datelor publicate de către Microsoft, tabletele şi laptopurile Windows RT cu ecran de 10,1″ sau 11,6″ vor avea greutăţi între 520 şi 1200 de grame, grosimi între 8,35 şi 15,6 milimetri şi dimensiuni frontale care evoluează de la 263 x 168 mm la 298 x 204 mm. Acestea nu sunt cifre absolute, Microsoft neimpunând producătorilor nişte linii de design stricte precum Intel cu al său Ultrabook, şi pot apărea variaţii în plus sau în minus.

Interesante sunt şi cifrele referitoare la autonomia acestor modele. Pe baza produselor aflate în prezent în curs de finalizare, Microsoft afirmă că putem aştepta între 8 şi 13 ore de redare video HD, în timp ce perioada de stand-by va varia între 320 şi 409 ore. Această ultimă perioadă a fost măsurată cu opţiunea Connected Standby activată, această facilitate nouă din Windows RT permiţând tabletelor să primească actualizări pentru conturile de email sau mesagerie chiar dacă sunt lăsate în cel mai profund stadiu de economisire a energiei.

Odată cu aceste dezvăluiri, Microsoft a menţionat şi companiile care vor fi prezente cu produse la lansarea Windows RT. Dell, Lenovo, Samsung şi ASUS sunt primele care vor aduce pe piaţa tablete şi laptopuri ARM, ceea ce înseamnă că vom putea vedea de la bun început platforme motorizate de toţi cei trei parteneri hardware Microsoft, adică NVIDIA, Qualcomm şi Texas Instruments.

Două din produsele Windows RT aflate în acest moment în dezvoltare

Urmărește Go4IT.ro pe Google News