Samsung ar putea completa familia Galaxy Fold şi cu tablete pliabile

26.04.2019
Samsung ar putea completa familia Galaxy Fold şi cu tablete pliabile

Spre deosebire de Galaxy Fold, tabletele Samsung de tip pliabil vor avea carcasă dublu articulată, ceea ce înseamnă că ecranul se pliază din două puncte şi posibil în direcţii diferite.

Cu lansarea Galaxy Fold lăsată în incertitudine de probleme neaşteptate cu fiabilitatea ecranului, perspectiva lansării şi a unei familii de tablete cu ecran pliabil pare cu atât mai îndepărtată. Însă dacă zvonurile lansate din surse apropiate companiei sunt adevărate, Samsung pariază mult pe succesul dispozitivelor cu ecran pliabil, pregătind deja două modele de tablete cu ecran de 8 inch şi 13 inch, bazate pe un design chiar mai îndrăzneţ decât telefonul Galaxy Fold.

Aparent, ecranul OLED dezvoltat de Samsung pentru modelul Galaxy Fold foloseşte un substrat de polimer pentru rigidizare care permite plierea mai agresivă a ecranului decât la produsele competitoare. Acesta este motivul pentru care telefoane precum Huawei Mate X au ecranul pe exteriorul carcasei, în timp ce Samsung Galaxy Fold îl poate ascunde la interior. Această caracteristică face posibilă introducerea unor concepte de design mult mai îndrăzneţe, cum ar fi tabletă Galaxy Fold care se pliază deopotrivă cu ecranul spre exterior şi interiorul carcasei.

Denumite G-type şi S-type, noile tablete se vor putea plia în două jumătăţi inegale (modelul de 8 inci) luând aproximativ forma literei G, sau simetrice (modelul de 13 inch). Cea din urmă va avea ca rival modelul iPad Pro, concurat în primul rând prin argumentul portabilităţii imbatabile.

Calendarul de lansare nu este încă stabilit, dar se pare că Samsung va lansa mai întâi modelul de 13 inch, o tabletă a cărei ecran se pliază jumătate la interior şi jumătate spre exteriorul carcasei, lăsând o treime din spaţiul de afişare permanent la vedere. Designul nu incomodează cu nimic includerea unei camere foto la partea din spate şi chiar ascunderea unui Stylus în corpul carcasei.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult