Samsung pregăteşte o tabletă cu ecran pliabil în două puncte

16.11.2018
Samsung pregăteşte o tabletă cu ecran pliabil în două puncte

Primul dispozitiv pliabil de la Samsung a dezvăluit direcţia în care compania coreeană va merge cu această gamă de dispozitive, însă tehnologia dezvoltată pentru display-uri care să poată fi îndoite va deschide şi alte oportunităţi. Un smartphone care se poate transforma într-o tabletă de dimensiuni mici sună interesant, dar un nou brevet înregistrat de companie sugerează că am putea primi şi alte dispozitive care s-ar putea transforma dintr-o tabletă mică în un mai mare, cu două puncte de îndoire.

Se pare că Samsung plănuieşte ca display-urile Infinity-Flex să fie folosite într-o gamă mai largă de dispozitive, de la cele care pot fi ascunse cu uşurinţă în buzunar, până la cele care se pot îndoi asemeni unui ziar. Tableta din imagini pare să fie construită din trei elemente cu balamale între ele, care poate fi îndoită de două ori. Aceasta poate fi folosită folosind o singură parte a display-ului, două părţi sau trei, pentru o exeperienţă de vizualizare extinsă pe orizontală.

Practic, avem de a face cu o tabletă 3-in-1. Atunci când ambele laterale sunt pliate, dispozitivul pare să poată fi utilizat asemeni unei tablete obişnuiute de dimensiuni mici cu ecran 16:9. Atunci când deschizi oricare dintre laterale, aceasta devine o tabletă cu ecran mare pe format 4:3, în timp ce deschiderea ambelor părţi „extra” ale display-ului transformă dispozitivul într-o tabletă 16:9 gigant.

Desigur, va mai dura ceva timp până când tehnologia va fi pregătită pentru astfel de dispozitive, momentan şi realizarea unui simplu smartphone pliabil fiind complicată şi scumpă. Telefonul pliabil de la Samsung este aşteptat la un preţ de aproximativ 1.700 de euro, în timp ce compania se pregăteşte pentru o producţie foarte limitată, de numai 1 milion de unităţi.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult