Tegra TAB: NVIDIA pregăteşte o tabletă de 7″ cu Tegra 4 şi stylus

09.09.2013
Tegra TAB: NVIDIA pregăteşte o tabletă de 7

Cipul Tegra 3 a fost unul dintre produsele de succes ale anului trecut, însă NVIDIA nu pare capabilă să mai convingă producătorii de telefoane şi tablete să cumpere şi noul Tegra 4. Prinsă între giganticul şi omniprezentul Qualcomm şi micul şi ieftinul MediaTek, NVIDIA încearcă din răsputeri să-şi promoveze ultimele creaţii şi, după lansarea consolei portabile pentru jocuri SHIELD, se pare că vom vedea şi o tabletă purtând numele companiei.

Zvonurile despre acest model au apărut prin vară, însă tableta NVIDIA a devenit o certitudine abia atunci când a trecut prin procesele de omologare din Taiwan şi Statele Unite. Compania are deja un model lansat, Phoenix, însă acesta este doar o platformă pentru dezvoltarea software şi nu un produs comercial, aşa cum pare a fi Tegra TAB.

Din puţinele informaţii care au răzbătut până acum,  Tegra TAB este o tabletă cu ecran de 7” şi rezoluţie de 1280 x 800 pixeli care este motorizată de un chip Tegra 4, spre deosebire de modelul de referinţă Phoenix, care este bazat pe Tegra 4i.

Manualul publicat mai aminteşte de o cameră foto cu rezoluţie de 5 MP şi o cameră foto frontală cu rezoluţie HD, în timp ce imaginile arată o versiune nemodificată sau foarte puţin modificată a sistemului de operare Android. Tableta se pare că va fi disponibilă în două versiuni, un desen auxiliar menţionând că ieşirea video Micro HDMI, camera principală şi slotul MicroSD sunt disponibile doar pe modelul Premium. Aceasta va dispune de şi de un stylus, disponibil şi el doar pe modelul Premium, care va pune în valoare Direct-Stylus, o facilitate a procesorului grafic care promite un mod de interacţiune superior celor existente pe piaţa tabletelor.

În acest moment este neclar dacă NVIDIA Tegra TAB va fi un produs comercial care va fi oferit sub acest nume sau va fi oferit diverşilor parteneri în regim OEM. Cert este că, în acest moment, există doar 13 produse lansate sau anunţate care integrează cipul Tegra 4 iar NVIDIA are nevoie de mai multe modele relevante pentru a reveni  în atenţia producătorilor importanţi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News