UPDATE: iPad 5 cu design de iPad Mini şi o versiune iPad 4 cu 128 GB memorie

UPDATE: iPad 5 cu design de iPad Mini şi o versiune iPad 4 cu 128 GB memorie

UPDATE: Cei de la 9to5mac.com au prezentat o imagine cu ceea ce-ar putea reprezenta capacul viitoarelor tablete iPad 5 şi iPad mini. În cazul modelului mai mare, ne aşteptăm la o ramă îngustă, aşa cum am văzut la iPad-ul mini actual. Tenta albăstruie a carcasei ar putea fi rezultatul unui aparat foto modest. Pe de altă parte, textura ar putea fi similară cu cea întâlnită pe spatele lui iPhone 5.

Acestea ar putea fi capacele tabletelor iPad 5 şi iPad mini 2

Îndemnaţi de succesul nesperat de care se bucură iPad Mini şi respingerea variantei iPad clasică, percepută acum ca fiind prea voluminoasă şi grea pentru a mai fi la modă, designerii Apple ar putea lansa o tabletă iPad 5 cu aspect foarte diferit de modelul anterior. Suplimentar, tableta iPad 4 din actuala generaţie ar putea primi o versiune cu de două ori mai mult spaţiu de stocare inclus.

iPad 5 cu design de iPad Mini şi o versiune iPad 4 cu 128 GB memorie

Potrivit zvonurilor, tableta iPad 5 şi a doua generaţie iPad Mini ar putea fi lansate în a doua parte a acestui an, în perioada lunii Octombrie.

Dintre acestea, iPad 5 promite să aducă cele mai drastice schimbări, abandonând forma iPad clasică în favoarea unui design ceva mai compact, împrumutat de la tableta iPad Mini. Astfel, ecranul de 9.7 inch al tabletei va in înconjurat de o ramă asimetrică, îngustată pe lungime pentru a da impresia unei construcţii mai compacte. Potrivit informaţiilor furnizate de publicaţia iLounge, al cărei redactor şef afirmă că a văzut personal prototipul unei tablete iPad 5, aceasta este mai subţire şi cu dimensiuni mai mici decât predecesoarele sale.

Din păcate decizia de a modifica într-un mod atât de radical designul tabletei iPad riscă să creeze utilizatorilor cel puţin la fel de multe probleme pe cât rezolvă. În timp ce tableta iPad 5 are de câştigat la capitolul portabilitate, sacrificiul făcut pe partea de ergonomie riscă să-i nemulţumească pe mulţi dintre utilizatorii obişnuiţi cu formatul clasic. Chiar dacă noua tabletă poate fi utilizată fără probleme şi în poziţie orizontală, nu trebuie să uităm că ecranul cu rată de aspect 4:3 a fost ales tocmai pentru că se pretează mai bine la folosirea în poziţie verticală, pentru web browsing şi lecturarea de cărţi în format electronic, ţinând tableta de marginile proeminente.

Noua versiune beta 5 a sistemului iOS 6.1 anunţă existenţa unui dispozitiv cu 128 GB memorie internă.

Ajutată de greutatea şi dimensiunile mult reduse, tableta iPad Mini poate fi ţinută în poziţie verticală aproape la fel ca un telefon, sprijinită între degetul opozant aşezat pe marginea de jos a ecranului şi celelalte degete răsfirate pe spatele carcasei. Mai voluminoasă şi mai grea, tableta iPad 5 ar putea fi greu de ţinut în mână fără să ajungem cu degetele pe suprafaţa activă a ecranului, lipsit de protecţia unei rame încăpătoare.

Până la apariţia noii tablete iPad 5, Apple ar putea lansa şi o variantă cu dotări superioare a tabletei iPad 4, după ce indicii strecurate într-o versiune beta a sistemului iOS 6.1 anunţă existenţa unui dispozitiv cu 128 GB memorie internă. În timp ce unele zvonuri vorbesc despre o variantă cu 128 GB memorie a telefonului iPhone 5S, alte surse înclină spre o variantă iPad 4th gen cu dotări superioare, menită să reaprindă interesul utilizatorilor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult