Accord, primul terminal Windows Phone 8 de la HTC, va fi lansat pe 19 septembrie

10.09.2012
Accord, primul terminal Windows Phone 8 de la HTC, va fi lansat pe 19 septembrie

La sfârşitul lunii iunie, The Verge a intrat în posesia unor informaţii referitoare la viitoarele terminale Windows Phone 8 de la HTC. Din cele trei modele, două modele erau aşteptate în luna octombrie, mai precis modelul entry-level Rio şi modelul din gama intermediară Accord, modelul de vârf Zenith urmând să apară până la sfârşitul anului.

Conform unor noi date, cel puţin unul dintre aceste modele, Accord, va fi lansat pe data de 18 septembrie. Urmând sa fie denumit HTC 8X, terminalul este un model din gama intermediară de vârf, similar ca poziţionare şi specificaţii cu noul Nokia Lumia 820.

HTC Accord va fi bazat pe o platformă dual-core tactată la 1,2GHz, cel mai probabil o soluţie Qualcomm Snapdragon S4, şi va oferi un ecran de 4,3″ cu rezoluţie de 1280×720 pixeli şi panoul S-LCD2. Acesta va oferi o memorie RAM cu o capacitate de 1GB, stocare internă de 16GB, slot MicroSD, cameră foto cu diafragmă F/2.0 cu lentilă de 28mm şi înregistrare 1080p, cameră frontală, procesare audio Beats şi NFC.

Lansarea terminalului este aşteptată pe data de 19 septembrie la New York, când HTC va organiza un eveniment de presă, dar terminalul se află deja în teste la cel puţin unul dintre operatorii locali iar disponibilitatea în România nu va putea întârzia prea mult. HTC va deveni astfel cel de-al treilea producător de terminale mobile care anunţă un produs Windows Phone 8, după Samsung şi Nokia.

HTC 8X, cunoscut sub numele de cod Accord

Urmărește Go4IT.ro pe Google News