Alcatel A5 LED, primul smartphone acoperit cu LED-uri multicolore interactive

Detestate de tot mai mulţi utilizatori de PC-uri şi sisteme laptop, decoraţiile cu LED-uri multicolore aplicate din abundenţă componentelor şi perifericelor pentru PC încep să-şi facă apariţia şi în sfera dispozitivelor mobile, smartphone-ul Alcatel A5 LED fiind un exemplu cât se poate de elocvent.

Ce mai bine echipat dintre-o serie de 3 modele smartphone, A5 LED atrage atenţia cu designul său extravagant, pus în valoare cu o reţea de LED-uri multicolore dispuse sub carcasa confecţionată din plastic translucid.

Complet programabile, decoraţiunile LED pot folosi la anunţarea mesajelor de notificare primite sau pentru a reda efecte de lumini sincronizate în ritmul muzicii. Fără mari pretenţii la partea de hardware, A5 LED este motorizat de un chipset octa-core (MediaTek 6753) ajutat cu 2GB memorie RAM şi pune la dispoziţie un ecran HD de 5.2”. Lista dotărilor este completată cu 16 GB memorie internă, conectivitate 4G LTE Cat 4 şi două camere foto, de 8MP şi 5MP.

Recomandat drept cel mai accesibil smartphone cu ecran HD de 5”, Alcatel A3 foloseşte chipsetul MediaTek 6737 (quad-core la 1.5GHz) şi 1.5GB memorie RAM. Deşi este încadrat la gama de buget, dispozitivul oferă senzor de amprente şi o cameră foto de 13 MP la partea din spate.

Promovat drept un smartphone ultra-accesibil pentru amatorii de poze selfie, Alcatel U5 dispune de cameră frontală cu blitz LED, însă face trecerea la un chipset quad-core (MediaTek MT6737M) mai puţin pretenţios, ajutat cu 1GB memorie RAM. Ecranul de 5” suportă rezoluţia 480x854 pixeli, iar pentru poze şi colecţia de melodii avem la dispoziţie 8GB memorie internă.