AnTuTu, cel mai popular benchmark pentru smartphone-uri, dispare de pe Google Play Store

09.03.2020
AnTuTu, cel mai popular benchmark pentru smartphone-uri, dispare de pe Google Play Store

UPDATE: Antutu a oferit un răspuns oficial pentru cei de la Android Police. Compania neagă legăturile cu Ceetah Mobile.

„An primit un e-mail de notificare pe 7 martie care ne informa că AnTuTu este unul dintre conturile de publicare de aplicaţii care are legături cu conturile Cheetah Mobile, iar în consecinţă toate aplicaţiile AnTuTu au fost eliminate de pe Play Store. Adevărul este că este vorba despre o neînţelegere. Antutu NU ARE legături cu Ceetah Mobile!

AnTuTu a fost fondat în 2011, înainte de Cheetah Mobile, şi este unul dintre cei mai vechi dezvoltatori din Google Play. Ceetah Mobile a investit în noi în 2014 şi a devenit unul dintre investitorii noştri de atunci. Totuşi, noi păstrăm o mare parte din acţiuni şi operăm independent de această companie şi avem propriul nostru cont de Google Play, independent. Ceetah Mobile nu a atins contul nostru de Google Play niciodată, iar AnTuTu nu a făcut nicio promoţie cu software Ceetah Mobile.

Credem că motivul pentru neînţelegerea din partea Google este că am cumpărat şi folosit servicii legale de la Ceetah Mobile, aşa că link-ul nostru pentru politica de intimitate foloseşte adresa cmcm.com. Lucrăm acum să rezolvăm această problemă, inclusiv să schimbăm sursa acestui link.

Referitor la faptul că Fu Sheng este chariman şi manager al Beijing AnTuTu Technology Co, Ltd., acest lucru se întâmplă din cauza cerinţelor investitorilor. De fapt, multe companii din China au astfel de cerinţe atunci când investesc. Când acţiunile ajung la un anumit procentaj, investitorii vor cere schimbări în documentele de înregistrare legale. Compania este de fapt operată de Beijing AnTuTu Technologi Co., Ltd., din branch-ul Henan. Fu Sheng nu participă la operarea şi management-ul AnTuTu, de fapt. În orice situaţie, am informat investitorul Ceetah Mobile şi am cerut ca aceste probleme cauzate de ei să fie rezolvate. 

Sperăm că Google va examina contul AnTuTu cu atenţie şi va rezolva această neînţelegere cât mai curând posibil.”

Articolul original: Unul dintre cele mai populare teste pentru performanţa smartphone-urilor, AnTuTu, a fost eliminat de pe Google Play Store. Se pare că Google a şters listările tuturor aplicaţiilor AnTuTu, motivul fiind faptul că acestea aparţin operatorului telecom Cheetah Mobile din China, care în trecut a încălcat în repetate rânduri regulamentul de pe Play Store. Astfel, cei care vor să testeze telefoane cu AnTuTu, vor trebui să caute aplicaţiile din alte surse.

Chiar dacă în mod oficial, aplicaţiile AnTuTu, care includ AnTuTu Benchmark, Antutu 3DBench şi AItutu Benchmark, nu sunt listate drept aplicaţii ale Cheetah Mobile, acestea sunt deţinute de acelaşi proprietar, Fu Sheng, care este în acelaşi timp CEO-ul Cheetah Mobile. Cel mai probabil, şi AnTuTu cu toate celelalte versiuni ale sale sunt tot proprietatea operatorului telecom. Astfel, Google a decis să delisteze tot ce deţine Cheetah.

Pentru a descărca şi instala AnTuTu pe telefoane cu Android, trebuie acum să accesezi din browser site-ul oficial antutu.com şi să descarci în mod manual pachetul în format .apk pentru instalare. Desigur, este necesară aprobarea instalării de aplicaţii din surse neverificate, lucru care va face telefonul vulnerabil la aplicaţii de tip malware, în cazul în care instalaţi şi alte apk-uri din surse „dubioase”. Totuşi, această soluţie funcţionează, cel puţin temporar, până când se va găsi o soluţie.

Între timp, versiunea de iOS de AnTuTu este încă listată, întrucât Apple nu a avut probleme cu aplicaţiile Cheetah Mobile. Unul dintre motivele pentru care acest lucru nu s-a întâmplat este faptul că Apple verifică fiecare aplicaţie în parte înainte de publicarea pe App Store, în timp ce Google acceptă majoritatea aplicaţiilor fără verificare, urmând ca apoi să scoată aplicaţiile care nu sunt conforme regulamentului, dacă există plângeri sau dacă este detectată activitate ciudată în acestea.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult