iPhone 6 ar putea include un logo luminos pe spate

22.07.2014
iPhone 6 ar putea include un logo luminos pe spate

Am început o nouă săptămână, iar asta înseamnă că ne aşteaptă din nou câteva zile pline de zvonuri despre noul iPhone 6. De data aceasta avem informaţii despre carcasa din spate a telefonului, care se pare că ascunde un secret în spatele logo-ului Apple. Acesta nu va mai fi gravat în aluminiu, ci va fi o componentă separată, din plastic, care pare să fie destul de subţire încât să permită trecerea luminii.

Informaţiile vin de pe site-ul uSwitch.com, care a pus mâna pe capacul din spatele telefonului. Imaginile din interior prezintă o bucata de plastic în zona logo-ului, iar site-ul sugerează că în spatele ei ar putea fi amplasat un LED care va servi funcţia de lumină de notificare. Pe modelele de iPhone disponibile acum pe piaţă poate fi folosit în acest scop blitz-ul de la cameră, însă o lumină mai slabă care să ilumineze doar sigla ar fi mai „prietenoasă” cu acumulatorul telefonului.

Carcasa iPhone 6

Această decizie ar alinia designul telefoanelor cu cel pe care Apple îl foloseşte pentru laptop-uri, care au în permanenţă sigla Apple iluminată atunci când ecranul este pornit.

De altfel, plasticul ar putea fi folosit pentru a îmbunătăţi semnalul antenei de WiFi, la fel ca în cazul gamei iPad. Încă de la prima generaţie, logo-ul Apple de pe spatele tabletelor a fost realizat din plastic pentru a putea primi semnal wireless mai puternic. Având în vedere că toate iPad-urile au avut întotdeauna spate realizat din aluminiu, iar noua generaţie de telefoane Apple va include un proces de manufactuare similar, această teorie pare să fie mai aproape de realitate.

Din păcate toate aceste informaţii se încadrează la categoria „zvonuri şi speculaţii”, întrucât Apple nu va confirma nicio informaţie despre noile iPhone-uri înainte de conferinţa oficială dedicată anunţurilor din această toamnă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult