Apple va avea un program de lansări încărcat şi interesant în acest an, afirmă analiştii

10.04.2014
Apple va avea un program de lansări încărcat şi interesant în acest an, afirmă analiştii

Canalele de ştiri vehiculează anual zeci sau sute de zvonuri şi prognoze, însă acestea nu se adeveresc întotdeauna. KGI Securities este una dintre sursele cu o reputaţie bună deoarece zvonurile lansate de analiştii săi s-au dovedit de multe orice corecte, ceea ce ne face să privim cu încredere noile informaţii publicate ieri care înfăţişează planul de lansări Apple din acest an.

Acum un an, Tim Cook a promis noutăţi foarte interesante pentru 2013 şi 2014, iar informaţiile publicate de către KGI Securities par să confirme că anul acesta va fi unul foarte important pentru companie. Ming Chi Kuo a fost analistul care a preconizat corect natura viitoarelor (la acea vreme) produse iPad Mini cu Retina Display, iPhone 5C, Google Nexus 7 (2013) sau utilizarea unei platforme comune pentru tabletele iPad 5th generation şi iPad Mini cu Retina Display, deci putem încerca să privim cu optimism detaliile de mai jos.

Conform datelor publicate de KGI Securities, enigmaticul ceas inteligent iWatch va sosi în mai multe variante hardware undeva către sfârşitul celui de-al treilea trimestru. Acesta va include mai mulţi senzori, inclusiv unul pentru amprente, va oferi ecrane OLED flexibile cu diagonale de 1,3” şi 1,5” care vor fi protejate de un strat din safir, va fi compatibil cu terminalele iPhone, iPad şi iPod Touch, va oferi wireless charging şi va folosi, în premieră pentru Apple, NFC. Se pare că Apple va insista serios pe design, ceasurile din familia iWatch urmând să fie subţiri, uşoare şi să ofere versiuni cu finisaje şi materiale costisitoare care vor putea ajunge la un preţ piperat de circa 1000 de dolari.

KGI Securities afirmă că viitorul iPhone 6 va fi oferit într-adevăr în două versiuni, primul model urmând să includă un ecran de 4,7” cu diagonală de 1334×750 pixeli, în timp ce al doilea va oferi un ecran de 5,5” cu rezoluţie de 1920 x 1080 pixeli. Ambele modele vor oferi procesoare Apple A8, 1 GB de memorie RAM, NFC, cameră foto cu stabilizare optică şi o carcasă metalică cu ramă îngustă şi o grosime de 6,5 – 7 milimetri. Modelul cu ecran de 4,7” este aşteptat undeva în aceeaşi perioadă de timp cu iWatch, cele două urmând să fie anunţate probabil împreună, în timp ce modelul cu ecran de 5,5” va fi disponibil undeva către finalul anului.

iPad Air 2 şi iPad Mini Retina Display 2 ar urma să fie lansate ceva mai devreme, acesta urmând să folosească un procesor Apple A8 şi să ofere un senzor biometric pentru amprente. Nu se întrevăd schimbări de dimensiuni şi greutate, Apple urmând probabil să adopte un senzor foto cu rezoluţie de 8 megapixeli.

Cea mai apropiată lansare pare a fi cea a modelelor actualizate ale sistemului All-in-One iMac, ocazie cu care Apple va lansa şi o versiune ceva mai ieftină a acestuia. Laptopul Macbook cu ecran de 12” cu densitate mare, despre care am mai auzit până acum, va sosi undeva prin octombrie şi va oferi o carcasă subţire cu răcire pasivă şi touchpad integral tactil.

În final, Apple va actualiza Apple TV undeva tot în cursul celui de-al patrulea trimestru, acesta urmând să ofere control prin gesturi şi un magazin pentru aplicaţii dedicate. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News