Specificaţiile iPhone 6, dezvăluite înaintea lansării UPDATE: performanţe în benchmark-uri

09.09.2014
Specificaţiile iPhone 6, dezvăluite înaintea lansării UPDATE: performanţe în benchmark-uri

UPDATE: Apărut într-o prezentare video neoficială, arătând atât varianta cu ecran de 4.7” cât şi cea de 5.5” a telefonului, iPhone 6 îşi dezvăluie performanţele într-o primă rundă de benchmark-uri.

Trecut prin rutinele Geekbench, iPhone 6 a obţinut 1633 puncte în setul de teste single-core, respectiv 2920 puncte în cele multi-core. Spre comparaţie, vechiul model iPhone 5S obţine aproximativ 1410 puncte în setul de teste single-core, respectiv 2520 puncte în testele multi-core. Deşi per total face un pas înainte, procesorul aflat la inima noului iPhone 6 nu pare să aducă un salt de performanţă major. Desigur, alte îmbunătăţiri ar putea fi oferite la partea de software, punând în avantaj capabilităţile noului chipset.

iPhone  6 - rezultate Geekbench

Testele publicate pe Weibo, alternativa chinezească pentru reţeaua Twitter, par să fie obţinute cu modelul iPhone 6 de 4.7”, rulând sistemul de operare iOS 7.2 pe o configuraţie cu procesor dual-core la 1.4GHz şi numai 1GB memorie RAM. Aparent, saltul la 2GB memorie RAM este făcut doar de varianta iPhone 6 cu ecran de 5.5”, care pe lângă asta ar fi primit şi un chipset mai rapid cu procesor quad-core. Cel puţin până la momentul lansării următoarei versiuni de iOS, păstrarea configuraţiei cu 1GB memorie RAM nu ar trebui să pună probleme utilizatorilor obişnuiţi. Din punct de vedere al suportului software, achiziţionarea modelului iPhone 6 cu 2GB memorie RAM ar putea fi însă o investiţie mai bună.


Cu doar câteva ore rămase până evenimentul de lansare oficial, lista cu principalele specificaţii iPhone 6 a fost publicată online de China Mobile, cel mai mare operator de telefonie mobilă din lume.

Confirmând parţial zvonurile circulate până acum, dezvăluirile ce vizează ediţia cu ecran de 4.7” a telefonului iPhone 6 confirmă disponibilitatea sa în patru variante de echipare, cu 16GB, 32GB, 64GB şi 128GB memorie internă.

Apple iPhone 6

Platforma bazată pe chipsetul Apple A8 ar urma să folosească procesor quad-core şi nu dual-core cum se credea până acum. În plus, ecranul cu rezoluţie 1134×750 pixeli ar fi primit şi el scut din sticlă cu strat de safir, mai rezistentă la zgârieturi. Potrivit informaţiilor circulate până acum, Apple ar fi rezervat tratamentul cu strat de safir şi chipsetul A8 cu procesor quad-core pentru varianta iPhone 6 cu ecran de 5.5”, mai costisitoare. Lista specificaţiilor este completată de cele două camere foto, cu rezoluţie 2.1MP şi 8MP.

O altă afirmaţie surprinzătoare şi cam greu de crezut, ţinând cont de felul cum s-au prezentat până acum diversele machete şi elemente de carcasă descrise ca aparţinând noului iPhone 6, este cea privind rezistenţa telefonului la apă şi praf.

Din fericire pentru informaţii complete nu mai avem de aşteptat decât până diseară, evenimentul oficial de lansare iPhone 6 urmând să înceapă peste doar câteva ore.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult