Apple a lansat iPhone 11, iPhone 11 Pro şi iPhone 11 Pro Max. Preţurile pornesc de la 699 dolari

12.09.2019
Apple a lansat iPhone 11, iPhone 11 Pro şi iPhone 11 Pro Max. Preţurile pornesc de la 699 dolari

Acum că lansarea Apple s-a încheiat, e timpul să trecem în revistă câteva informaţii importante despre noile iPhone 11, 11 Pro şi 11 Pro Max.

iPhone 11

Modelul de bază, iPhone 11, va păstra liniile de design ale lui iPhone XR, fiind din nou realizat din aluminiu şi sticlă. Acesta va fi echipat cu acelaşi ecran Liquid Retina LCD de 6,1″, cu un decupaj în partea de sus şi cu un nou sistem cu două camere. La baza acestuia va sta noul procesor Apple A13 Bionic, care promite să fie cu 20% mai puternic decât A12 Bionic la partea de procesare şi cu până la 40% pe partea de grafică 3D. 

Toate camerele de pe telefon sunt noi. Avem o cameră principală de 12 megapixeli f/1.8, care promite calitate mai bună a cadrelor şi funcţii precum Smart HDR îmbunătăţite, o cameră ultra-wide f/2.4 şi o cameră de 12 megapixeli pe partea din faţă, cu obiectiv mai wide, care poate acum să filmeze în rezoluţie 4K şi în slow-motion. 

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro este modelul care înlocuieşte iPhone XS în ofertă. Acesta vine echipat cu un ecran OLED „Super Retina XDR” de 5,8″ cu luminozitate de 1.200 nits. Acesta adoptă un design îmbunătăţit, cu sticlă mată pe partea din spate şi acelaşi oţel inoxidabil pe laterale. iPhone 11 Pro vine în patru culori: verde, auriu, argintiu şi gri şi este echipat cu o cameră în plus.

Sistemul de cameră este similar, însă modelele Pro integrează în plus şi o cameră foto cu zoom, cu f/2.0, o îmbunătăţire de la f/2.4 pe modelele precedente. La capitolul foto, toate modelele iPhone 11 beneficiază de un nou mod nocturn, noi efecte pentru modul portret şi o decupare mai bună a subiectului şi o nouă funcţie numită Deep Fusion, care foloseşte mai multe cadre pentru a realiza o singură fotografie mult mai detaliată.

Autonomie

Un alt capitol la care iPhone-urile noi promit îmbunătăţiri drastice este autonomia. iPhone XR era deja cel mai longeviv telefon din serie, iar iPhone 11 promite o oră în plus de utilizare faţă de acesta. În cazul iPhone 11 Pro, acesta ar trebui să ofere autonomie cu 4 ore mai bună decât iPhone XS, în timp ce iPhone 11 Pro Max va fi cu 5 ore mai performant decât iPhone XS Max de anul trecut. Modelele iPhone 11 Pro vin în cutie şi cu un încărcător rapid de 18W.

Preţ şi disponibilitate

Apple a anunţat noile iPhone-uri la preţuri pe care le-am fi putut intui, cu o mică excepţie. iPhone 11, modelul de bază, va intra în ofertă la preţul de 699 dolari, cu 50 de dolari mai puţin decât modelul iPhone XR de anul trecut. Modelele 11 Pro şi 11 Pro Max costă 999, respectiv 1.099 dolari, la fel ca XS şi XS Max. iPhone XR şi iPhone 8 rămân în ofertă ca variante de buget, la preţuri de 599 dolari, respectiv 449 dolari.

Toate cele trei modele noi vor fi disponibile începând cu 20 septembrie în ţările din primul val. În România este posibil să vedem noile telefoane începând cu sfârşitul lunii septembrie, sau în prima săptămână din octombrie.

LIVEBLOG:

21:38 – Apple a anunţat şi un program de trade-in pentru noile iPhone-uri, clienţii putând oferi telefonul vechi în schimbul unei reduceri la unul dintre modelele noi. 

21:34 – iPhone 11 Pro va costa 999 dolari, iar iPhone 11 Pro Max va costa 1.099 dolari. Data de lansare este stabilită pentru 20 septembrie. iPhone XR va rămâne în ofertă la 599 dolari, iar iPhone 8 rămâne la 449 dolari.

21:30 – Aplicaţia avansată Filmic Pro promite înregistrarea cu mai multe camere în acelaşi timp pe iPhone 11 Pro, inclusiv filmarea simultană cu o cameră de pe spate şi cu cea frontală. 

21:26 – Toate cele trei camere sunt calibrate pentru a realiza imagini similare din punct de vedere al culorilor şi expunerii. Apple include şi un nou editor video avansat în aplicaţia de cameră a noilor iPhone 11 Pro şi Pro Max.

21:22 – Apple promite şi o nouă funcţie pentru cameră numită Deep Fusion, care va fi disponibilă în iOS 13. Aceasta foloseşte AI şi machine learning, care combină 9 fotografii diferite pentru realizarea unor fotografii extrem de detaliate. Patru cadre sunt trase înaintea declanşării şi altele după, alături de un cadru cu expunere lungă.

21:20 – Cele trei camere foto lucrează în tandem, capturând acelaşi cadru din trei perspective diferite simultan. Toate sunt echipate cu senzori de 12 megapixeli: 12 MP f/1.8 wide principală, 12 MP f/2.0 pentru zoom (ambele stabilizate optic) şi 12 MP f/2.4 (unghi de 120 grade). Acestea camere sunt acum la acelaşi nivel cu alte smartphone-uri de pe piaţă, cu menţiunea că obiectivul cu zoom este mult mai luminos acum.

21:18 – iPhone 11 Pro promite 4 ore de autonomie în plus faţă de iPhone XS, iar iPhone 11 Pro Max 5 ore în plus faţă de iPhone XS Max. Ambele sunt livrate cu un încărcător rapid în cutie.

21:17 – Şi modelul A13 foloseşte o arhitectură cu şase nuclee, două mari şi patru mici, însă Apple promite un consum de energie foarte mic, în ciuda performanţei crescute cu 20% pe CPU şi 40% pe GPU faţă de generaţia precedentă.

21:13 – Chipset-ul Apple A13 Bionic este echipat cu noi „acceleratoare” pentru algoritmi de machine learning, care pot realiza 1 trilion de operaţiuni pe secundă. 

21:12 – Apple numeşte noul design „pro design”. iPhone 11 Pro este realizat din sticlă mată pe spate şi oţel inoxidabil pe partea din spate. iPhone 11 Pro vine cu ecran OLED „Super Retina XDR” de 5,8″, iar modelul Pro Max vine cu ecran de 6,5″. Acestea nu mai folosesc tehnologia 3D Touch, însă sunt mult mai luminoase, la 1.200 nits. Cele două noi modele vin în culorile verde, argintiu, negru şi auriu.

21:09 – Apple a anunţat şi iPhone 11 Pro şi Pro Max, modelele superioare din gama iPhone 11. Acestea sunt echipate cu sisteme cu trei camere pe partea din spate şi finisaje premium.

21:07 – Cum era de aşteptat, iPhone 11 va intra în ofertă la preţul de 699 dolari, cu 50 de dolari mai puţin decât iPhone XR.

21:05 – iPhone 11 promite o autonomie cu o oră mai lungă decât iPhone XR, care era deja cel mai longeviv iPhone în utilizare normală. iPhone 11 va beneficia şi de WiFi 6, cât şi de deblocare prin Face ID mult mai rapidă.

21:00 – La baza lui iPhone 11 va sta Apple A13 Bionic, care este cel mai puternic chipset produs vreodată pentru un smartphone, conform Apple.

20:58 – Camera frontală face trecerea la un senzor de 12 megapixeli cu obiectiv mai larg, cu capabilitatea de a filma în rezoluţie 4K, dar şi în slow motion.

20:55 – La capitolul video nu s-au schimbat foarte multe. Filmarea se face la 4K60, cu ambele camere foto. O funcţie nouă în cameră este QuickTake, care permite apăsarea lungă a declanşatorului pentru realizarea de clipuri video. Apple spune că este telefonul cu cea mai bună calitate video de pe piaţă.

20:53 – iPhone 11 va fi primul iPhone care va folosi un mod nocturn, care se activează automat. 

20:52 – Camera de pe iPhone 11 foloseşte un senzor standard de 12 megapixeli, alături de un nou senzor ultra-wide de 12 megapixeli. Doar camera principală foloseşte un sistem de stabilizare optică.

20:51 – iPhone 11 foloseşte din nou un ecran LCD Liquid Retina de 6,1″, iar pentru componenta audio există compatibilitate cu tehnologia Dolby Atmos. 

20:49 – Abia acum a venit momentul pentru noua generaţie de iPhone. iPhone 11 este numele noii generaţii, iar iPhone 11 este modelul de bază, care urmează în paşii modelului XR, cel mai popular model de anul trecut. Acesta este disponibil în şase culori.

20:45 – Apple Watch Series 5 cu GPS va costa 399 dolari şi 499 în varianta cu 4G. Acestea vor fi disponibile din 20 septembrie. Series 3 rămâne în ofertă la preţul de 199 dolari.

20:43 – Apple Watch primeşte o busolă digitală, care poate fi folosită de aplicaţiile de hărţi, iar software-ul va permite acum apeluri de urgenţă chiar şi fără un iPhone, în toată lumea. Apple Watch S5 vine în mai multe culori decât în trecut, iar pentru prima dată, Apple Watch va fi livrat şi într-o variantă cu carcasă din titan. Modelul din ceramică se întoarce de asemenea, după o absenţă din seria 4. 

20:40  – Apple Watch este următorul pe listă. Apple a vorbit despre funcţiile de sănătate ale ceasului său şi despre modul în care acesta ajută la cercetarea în domeniul medical. Următoarea generaţie, Apple Watch Series 5, promite un nou display care este tot timpul pornit, o premieră pentru ceasurile companiei. Display-ul este realizat pe tehnologia LTPO, care permite afişarea imaginilor la orice frecvenţă între 1 şi 60 Hz. Acesta foloseşte un senzor de lumină ambientală pentru setarea luminozităţii şi va oferi aceeaşi autonomie de 18 ore de până acum.

20:27 – iPad-ul din generaţia a 7-a costă 329 de dolari şi este disponibil la comandă începând de astăzi, urmând a fi livrat la sfârşitul lunii septembrie.

20:24 – Primul produs hardware nou anunţat este o nouă tabletă iPad. Acesta este numit pur şi simplu iPad generaţia a 7-a, care este echipat cu un ecran de 10,2″ cu rezoluţie retina, buton home fizic cu Touch ID, procesor Apple A10 Fusion şi Smart Connector pentru ataşarea unei tastaturi.

20:20 – Apple TV+ se lansează pe 1 noiembrie, în peste 100 de ţări la lansare, la un preţ de 4,99 dolari pe lună pentru toata familia. Compania promite seriale noi în fiecare lună. Toţi cei care cumpără un iPhone, iPad, Mac sau Apple TV primesc gratuit un an de Apple TV+.

20:16 – Următorul serviciu pe lista Apple este Apple TV+, alternativa la Netflix a companiei. Compania promite seriale şi filme de calitate pe platforma sa, în frunte cu See, un nou serial care îl are în rolul principal pe Jason Momoa (Aquaman, Game of Thrones).

20:14 – Apple Arcade se lansează pe 19 septembrie în 150 de ţări din toată lumea, cu peste 100 de jocuri, la un preţ de 4,99 dolari pe lună (5 euro) în Europa, cu o lună gratuită la înrolarea în program.

20:10 – Primele jocuri prezentate pentru platforma Apple Arcade au fost Frogger de la Konami, un titlu de tip platformer de la Capcom şi un titlu muzical publicat de Annapurna. Toate vor fi disponibile prin Apple Arcade la lanasre.

20:05 – Primul subiect pe lista de anunţuri este Apple Arcade, serviciul de jocuri video pentru toate sistemele de operare Apple. Acesta va oferi acces la peste 100 de jocuri pentru iPhone, iPad, macOS şi Apple TV, toate jocurile fiind exclusive acestor platforme la lansare. Arcade primeşte propriul său tab în aplicaţia AppStore.

Mai sunt doar câteva minute până la debutul evenimentului de prezentare Apple, unde sunt aşteptate noile modele iPhone 11, alături de alte câteva posibile surprize, precum un nou Apple Watch şi probabil informaţii despre noi tablete iPad sau laptop-uri MacBook Pro. Vom actualiza în timp real acest articol cu informaţii noi despre anunţurile Apple.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult