Apple a rămas fără baterii de iPhone 6 Plus pentru programul de înlocuire cu discount

12.01.2018
Apple a rămas fără baterii de iPhone 6 Plus pentru programul de înlocuire cu discount

Apple a terminat anul 2017 cu un scandal de proporţii, utilizatorii fiind nemulţumiţi de faptul că modelele mai vechi de iPhone sunt încetinite intenţionat pentru a evita un comportament eronat în utilizare. În încercarea de a câştiga puţină încredere înapoi de la fani, compania a scăzut considerabil costul de înlocuire al acumulatorilor pentru modelele din ultimii trei ani, însă acum se confruntă cu o altă problemă: stocurile de acumulatori nu sunt suficiente pentru a face faţă cererilor.

Problema stocurilor pare să fie în principal prezentă în Statele Unite, unde Apple a rămas fără stocuri de baterii pentru iPhone 6 Plus, clienţii fiind programaţi pentru operaţiuni de înlocuire abia spre sfârşitul lunii martie, sau începutul lunii aprilie. Având în vedere că iPhone 6 Plus este un telefon lansat cu peste trei ani în urmă, multe dintre acestea au acumulatori „obosiţi”, performanţa scăzând în timp alături de capacitatea acestora.

Informaţiile vin de la MacRumors, care a avut acces la un document intern în care erau menţionaţi timpii de aşteptare pentru astfel de operaţiuni.

În cazul utilizatorilor de iPhone 6 sau 6S Plus, se pare că timpul de aşteptare este ceva mai mic. Nici acestea nu mai sunt pe stoc în majoritatea magazinelor Apple, însă înlocuirea este grantată în două săptămâni de la cererea de înlocuire. În rest, modelele pentru iPhone 6S, SE, 7 şi 7 Plus par să existe stocuri suficiente pentru o operaţiune în cel mai scurt timp posibil.

Apple a redus costul de înlocuire al acumulatorilor de la 79 de dolari la 29 de dolari pe tot parcursul anului 2018 pentru toate modelele de telefoane lansate din 2014 şi până în prezent. În urma veştilor că performanţa este limitată în funcţie de capacitatea acumulatorilor, mulţi utilizatori se grăbesc să le schimbe pentru a prelungi durata de viaţă a dispozitivelor, acestea fiind în continuare compatibile cu cele mai noi versiuni de software şi cu majoritatea funcţiilor speciale din iOS 11.

Nu este clar dacă şi alte regiuni sunt afectate de probleme de stoc pentru acumulatori, însă este foarte posibil ca Apple să crească producţia de piese de schimb pentru modelele afectate în lunile următoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult