DxOMark: iPhone 11 Pro Max are una dintre cele mai bune camere foto, dar nu cea mai bună

08.11.2019
DxOMark: iPhone 11 Pro Max are una dintre cele mai bune camere foto, dar nu cea mai bună

Toate discuţiile din jurul seriei de smartphone-uri iPhone 11 de la Apple au fost centrate în jurul camerei foto, iar acum că toate funcţiile sale software au fost lansate prin intermediul update-urilor, DxOMark a pus modelul 11 Pro Max la „treabă”. Concluzia este Apple a realizat o cameră de top, similară cu cu cele mai performante de pe piaţă, însă nu este în niciun caz cea mai bună din toate punctele de vedere. Totuşi, un loc 2 la egalitate cu cel mai puternic dispozitiv de la Samsung nu este tocmai dezamăgitor.

iPhone 11 Max Pro a primit un scor de 117 puncte de la DxOMark, fiind acum plasat pe locul al treilea în clasament, în spatele dispozitivelor Huawei Mate 30 Pro şi Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition şi deasupra Samsung Galaxy Note 10+ 5G. De fapt, scorul de 117 puncte, cu 4 mai mic decât modelele de top, este egal cu cel al dispozitivului Samsung. Motivul pentru care Apple nu este mai sus în acest clasament este însă evident chiar şi dacă ne uităm doar pe specificaţiile hardware ale camerelor.

În timp ce camera principală de pe iPhone 11 Pro Max este una dintre cele mai performante de pe piaţă, mai ales în lumină mai slabă, atunci când modul de procesare Deep Fusion intră în acţiune, celelalte camere sunt mai puţin impresionante. De exemplu, camera tele oferă un zoom optic de numai 2x, în timp ce dispozitivele Huawei şi Xiaomi sunt amândouă echipate cu obiective care măresc mai mult (3x, respectiv 5x). Apoi, camera ultra-wide nu captează la fel de multe detalii pe cât ne-am aştepta. Nu în ultimul rând, modul portret nu este la fel de performant precum cel de pe alte modele, întrucât lipseşte o cameră 3D TOF, care să calculeze mai bine distanţa între telefon şi subiect.

La capitolul captură video, iPhone 11 Pro Max este la cel mai înalt nivel, la egalitate cu modelul Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition.

DxOMark spun că Apple are în continuare unul dintre cele mai bune moduri de captură auto, cu expunere şi balans de alb calculate foarte bune. Mai mult, Deep Fusion ajută foarte mult la captarea de detalii, în timp ce modul nocturn este printre cele mai bune de pe piaţă, dar nu cel mai bun (Mate 30 având un senzor mai mare şi mai performant).

Această analiză este însă o veste bună în special pentru fanii Apple, care foloseau oricum iOS şi nu erau atraşi de oferta de telefoane Android, întrucât acum au la dispoziţie o cameră foarte performantă chiar pe dispozitivul pe care şi-l doresc deja. Nu există încă o analiză similară pentru iPhone 11 standard, însă probabil că scorul va fi puţin mai scăzut, din cauza lipsei complete a unei camere cu zoom.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video