Apple ar putea lansa un nou iPhone zilele următoare. Accesoriile pentru acesta deja au ajuns în magazine

31.03.2020
Apple ar putea lansa un nou iPhone zilele următoare. Accesoriile pentru acesta deja au ajuns în magazine

În urmă cu două săptămâni, Apple a lansat dintr-o dată două noi dispozitive mult aşteptate: un MacBook Air cu o tastatură îmbunătăţită şi cu hardware mai puternic şi un iPad Pro echipat cu un sistem de camere avansat şi cu o tastatură opţională cu trackpad. Aproape că zvonurile s-au dovedit a fi adevărate, dacă noul iPhone ieftin ar fi debutat alături de aceste două dispozitive. Se pare însă că Apple a păstrat „surpriza” pentru mai târziu, telefonul fiind acum aşteptat să fie prezentat oficial zilele care urmează.

Conform noilor informaţii pe căi neoficiale, „Noul iPhone” va fi prezentat foarte curând, probabil înainte de sfârşitul săptămânii. O fotografie cu o husă UAG pentru ceea ce este descris drept „New iPhone 4,7” 2020”, care ar trebui să ajungă la raft începând cu data de 5 aprilie, a apărut pe internet. Aceasta pare să fie deja în depozitele magazinelor Best Buy din SUA şi urmează să fie expusă abia la finalul săptămânii.

H

De obicei, accesoriile de telefoane ajung pe stoc simultan sau chiar puţin înaintea telefoanelor, pentru a putea asigura disponibilitatea accesoriilor pentru clienţii care vin să cumpere dispozitivul. Astfel, dacă Apple anunţă săptămâna aceasta noul iPhone, acesta va ajunge probabil pe stocurile magazinelor săptămâna viitoare, gata de a fi cumpărat înainte de weekend-ul viitor.

Această husă sugerează însă şi faptul că un alt zvon recent este adevărat: Apple nu va folosi numele iPhone 9 sau SE2 pentru acest model. Acesta va deveni simplu „iPhone”, noul model de bază al seriei, care poate fi telefonul potrivit pentru un număr cât mai mare de utilizatori. Preţul de pornire de 399 dolari/euro sugerează că Apple doreşte să câştige mai multă cotă de piaţă, în timp ce la capitolul performanţă, telefonul ar putea rivaliza modelele de top care costă de două ori mai mult, precum iPhone 11 şi 11 Pro.

Desigur, design-ul „învechit”, cu ecran 16:9 şi buton Home ar putea ţine departe pasionaţii de tehnologii noi, însă acesta va fi cel mai ieftin punct de intrare în „ecosistemul” Apple pentru cineva care îşi doreşte un smartphone nou. Alternativ, cel mai ieftin dispozitiv Apple rămâne iPad-ul de 10,2” la 329 dolari.

Pe lângă versiunea de 4,7” a noului iPhone, se zvoneşte că Apple va introduce şi un model de 5,5”, numit iPhone Plus. Ambele variante ar putea fi echipate cu procesoare Apple A13 Bionic, 3 GB RAM şi variante de stocare de 64 şi 128 GB.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult