Apple ar putea pregăti o variantă iPhone 8 cu ecran curbat, alternativă Galaxy 8 edge

Apple ar putea pregăti o variantă iPhone 8 cu ecran curbat, alternativă Galaxy 8 edge

Potrivit unor surse din rândul furnizorilor Apple, compania americană ar fi comandat ecrane din varietatea plastic OLED, produse de Samsung Display şi în general folosite în componenta dispozitivelor mobile prevăzute cu ecran curbat.

Partenerul Samsung Display nu este ales întâmplător, compania sud-coreeană având o capacitate de producţie pentru ecrane OLED curbate de aproape 100 milioane unităţi, suficient pentru echiparea unui nou model iPhone. Sursa citată menţionează însă existenţa unor „versiuni OLED”, insinuând că va exista şi un model iPhone 8 fără ecran OLED curbat, posibil încadrat la un preţ mai mic.

Spre deosebire de ecranele OLED cu substrat din sticlă, alternativele cu tehnologie Plastic OLED sunt întâlnite mai ales în construcţia dispozitivelor mobile cu ecran curbat, cum sunt cele din seria Galaxy edge. În afară de un ecran cu margini curbate, noul iPhone ar putea primi şi alte dotări interesante, cum ar fi un set de senzori suplimentari instalaţi în lateral, prin care dispozitivul să reacţioneze diferit atunci când este ţinut de margini.

Cunoscut deocamdată doar din zvonuri, iPhone 8 ar putea fi lansat în luna noiembrie 2017 în variantă cu ecran curbat furnizat de Samsung Display, respectiv cu ecran LCD de tip plat, furnizat de partenerii LG Display şi JDI.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult