Apple confirmă data de lansare pentru următoarea generaţie iPhone

16.08.2019
Apple confirmă data de lansare pentru următoarea generaţie iPhone

Data de lansare iPhone 11, sau iPhone 11 Pro după cum este numit în unele zvonuri, a fost confirmată chiar de Apple cu o captură de ecran inclusă în kit-ul de instalare iOS 13 beta 7. Numit HoldForRelease, fişierul surprinde icon-ul aplicaţiei Calendar, fixat pe data de 10 septembrie.

Spre comparaţie, Apple a dezvăluit seriile iPhone XS şi XR în data de 12 septembrie 2018, fiind puţin probabil ca data afişată în captura de ecran să fie o simplă coincidenţă.

Potrivit zvonurilor circulate până acum, Apple va anunţa trei noi modele: iPhone 11 (înlocuitor pentru seria iPhone XR) şi două modele iPhone Pro diferenţiate prin diagonala ecranului (5.8 inch şi 6.5 inch). Ambele versiuni iPhone Pro folosesc ecrane cu tehnologie OLED, în timp ce modelul non-Pro se alege cu un ecran LCD mai puţin costisitor.

Modelul iPhone Pro de 6.5 inch vine echipat cu o cameră foto triplă, având trei senzori a câte 12MP fiecare, dar lentile diferite. Astfel, vom putea obţine poze cu zoom optic sau în modul super-wide-angle fără compromisuri la partea de claritate a imaginii. Succesorul iPhone XR se alege şi el cu un sistem dual-camera 12MP+12MP, cu lentile super-wide-angle furnizate de Sony.

Apple este aşteptat să ofere pentru noua serie iPhone şi acumulatoare de capacitate mărită, antenă mai performantă pentru îmbunătăţirea semnalului în zonele cu acoperire mai slabă, o versiune revizuită a sistemului Taptic Engine şi alte îmbunătăţiri. Însă piesa de rezistenţă va fi noul chipset Apple A13, realizat folosind procesul de fabricaţie 7nm+ EUV şi optimizat pentru performanţe crescute în modul multi-core.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult