Apple dat în judecată de utilizatorii de iPhone pentru reclamă mincinoasă în legătură cu notch-ul noilor modele

17.12.2018
Apple dat în judecată de utilizatorii de iPhone pentru reclamă mincinoasă în legătură cu notch-ul noilor modele

Notch-ul, decupajul din partea de sus a ecranelor, a ajuns să fie un element de design definitoriu pentru cele mai recente iPhone-uri, însă acesta pare să fi deranjat anumiţi utilizatori mai mult decât se aştepta Apple. Compania este chemată în instanţă într-un nou proces depus în California, fanii acuzând compania de reclamă falsă şi de raportarea unor specificaţii false pentru iPhone X, XS, XS Max şi XR.

Conform documentelor depuse la tribunal vineri, doi utilizatori de iPhone se plâng de faptul că Apple a ales să ascundă notch-ul în materialele de promovare, ducând la confuzie faţă de produsul pe care l-au primit:

„Dimensiunea ecranului prezentată este înşelătoare, Apple alegând „scurtături” în design. Compania a rotunjit colţurile ecranelor, iar produsele au decupaje în partea de sus, ascunzând pixelii. Pârâtul (Apple) calculează dimensiunea ecranului prin includerea zonelor care nu fac parte din ecran, precum colţurile rotunşite şi zona decupată. Zonele care lipsesc scad astfel numărul de pixeli, rezoluţiile listate fiind mai mici decât a fost promis.”

Apple laudă telefoanele sale spunând că partea din faţă este acoperită în totalitate de ecran, lucru care nu este adevărat în aceste situaţii. De asemenea, diagonala adevărată este mai mică cu 1/16”, în timp ce iPhone XS şi XS Max sunt prezentate cu o imagine de fundal care „ascunde” notch-ul, sugerând că acesta nu este prezent în pridusul final.

Momentan, Apple nu a răspuns la aceste acuzaţii, însă cu siguranţă se va apăra în instanţă. Cei doi utilizatori de iPhone-uri care au depus plângere doresc să transforme acest proces într-un proces colectiv, la care să se alăture şi alţi utilizatori care se simt neîndreptăţili de practicile mincinoase ale companiei.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult