Apple iFlex: un nou concept de iPhone pliabil care ar putea înlocui un iPad Mini [VIDEO]

29.04.2019
Apple iFlex: un nou concept de iPhone pliabil care ar putea înlocui un iPad Mini [VIDEO]

Având în vedere trendurile din industrie, cu siguranţă vom vedea la un moment dat şi un telefon pliabil de la Apple. Probabil că acesta nu va fi lansat în viitorul apropiat, însă cu siguranţă un astfel de proiect este în dezvoltare în laboratoarele companiei. Până când vom vedea cum consideră Apple că poate folosi acest nou format de dispozitive, avem la îndemână imagini 3D de tip concept ale unor designeri, care îşi imaginează cum ar arăta un „iFlex”, primul iPhone pliabil.

Un canal de YouTube numit Concept Creator, care prezintă astfel de design-uri futuriste pe canalul său de YouTube, a publicat un clip video în care apare un dispozitiv pe care îl numeşte iFlex. Acesta este un telefon pliabil Apple, care poate să se transforme dintr-un telefon cu diagonală relativ mică pentru zilele noastre, de 5,6”, într-o tabletă la fel de mare precum un iPad Mini, cu diagonală de 7,9”.

Design-ul realizat de Concept Creator propune un sistem triple-camera pe partea din spate, aşezat într-o formaţie verticală „clasică”, o cameră foto frontală retractabilă amplasată pe una dintre laterale, balamale foarte proeminente şi o construcţie din sticlă. Este curios însă faptul că acest concept include un display exterior pe format 16:9 şi unul interior pe format 4:3, ultimul telefon 16:9 de la Apple fiind iPhone 8.

Desigur, Apple ar putea să aştepte mai mulţi ani înainte să facă trecerea la un astfel de design. Problemele pe care Samsung le-a întâlnit în dezvoltarea lui Galaxy Fold sunt reale, tehnologia ecranelor pliabile fiind încă greu de integrat într-un dispozitiv final fără ca acesta să fie foarte fragil. De asemenea, software-ul iOS ar trebui să fie modificat substanţial pentru a putea oferi „continuitate” de pe un ecran pe celălalt. Nu în ultimul rând, acest dispozitiv ar renunţa la rezistenţa la apă, ceva ce sugerează din nou că vom avea de a face cu un telefon foarte fragil.

Acum că Samsung a amânat lansarea lui Galaxy Fold, nu rămâne decât să aşteptăm alternativa oferită de Huawei sub forma lui Mate X, acesta putând deveni primul dispozitiv pliabil care ajunge pe piaţă, în cazul în care Samsung va întârzia mai multe luni până când „repară” design-ul cu probleme al telefonului său.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult