iPhone X Fold: cum ar putea arăta un telefon pliabil de la Apple [VIDEO]

19.03.2019
iPhone X Fold: cum ar putea arăta un telefon pliabil de la Apple [VIDEO]

Apple era recunoscută în trecut drept o companie inovatoare, însă de mai mulţi ani, aceasta preferă să rămână puţin în urmă până când anumite tehnologii ajung la o anumită maturitate. De exemplu, compania a adoptat ecranele OLED în urmă cu mai puţin de doi ani şi nu sunt aşteptate telefoane pliabile produse de Apple decât peste câţiva ani. Totuşi, asta nu ne împiedică să visăm la cum ar putea arăta un telefon pliabil din gama iPhone, iar un designer talentat a publicat un concept foarte interesant, bazat pe filosofiile de design ale companiei.

iPhone X Fold probabil că nu va ajunge niciodată pe piaţă sub acest nume sau cu acest design, însă oferă un scenariu interesant şi un exerciţiu de imaginaţie despre ce ar putea însemna un telefon pliabil cu sigla Apple pe spate. Antonio De Rosa, cel care a realizat aceste imagini 3D, s-a inspirat atât din design-ul iPhone-urilor deja existente, cât şi din conceptele de design pentru iPhone 11, realizând un hibrid între un Samsung Galaxy Fold şi un iPhone XS Max.

Dispozitivul din imagini reprezintă mai degrabă un fel de listă de dorinţe pe care designer-ul le are de la Apple. Acesta a schiţat şi câteva specificaţii tehnice pe care dispozitivul le-ar putea avea, realiste având în vedere tehnologia de ecrane pliabile pe care Samsung şi Huawei au prezentat-o de curând.

Pe partea din faţă, telefonul ar putea integra un ecran cu notch cu diagonală de 6,6” şi rezoluţie QHD+ (2.960 x 1.440 pixeli) cu un raport display/corp de 93,6%. La interior, telefonul ar putea integra un display pliabil de 8,3”, cu o rezoluţie aproape pătrată de 2.880 x 2.960 pixeli. Ambele panouri ar fi modele AMOLED produse de Samsung. Ecranul de la interior ar putea fi şi perforat, pentru a găzdui două camere foto, una de 10 megapixeli pentru fotografii şi una de 8 megapixeli pentru a calcula distanţa.

De asemenea, pentru camerele de pe spate, De Santa spune că ar prefera un sistem de camere bazat pe trei senzori, într-un format familiar celor care au văzut noul Galaxy S10 de la Samsung. E vorba despre un senzor wide de 12 megapixeli cu diafragmă variabilă (f/1.5-2.4), un senzor de 12 megapixeli ultra-wide şi unul de 16 megapixeli cu zoom 3x.

Galerie foto

Având în vedere că Samsung Galaxy Fold va costa 2.000 euro şi că Huawei Mate X va intra pe piaţă la 2.300 euro, un dispozitiv de acest gen de la Apple va fi cu siguranţă semnificativ mai scump. Probabil că piaţa nu este încă pregătită pentru telefonul de 3.000+ euro pe care Apple l-ar putea lansa în acest format.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult