Apple începe să limiteze performanţa modelelor iPhone X, 8 şi 8 Plus

31.10.2018
Apple începe să limiteze performanţa modelelor iPhone X, 8 şi 8 Plus

După scandalul de anul trecut în care Apple a recunoscut că încetineşte intenţionat anumite modele de smartphone-uri mai vechi, în speranţa că va opri alte probleme care pot apărea din cauza degradării acumulatorului intern, compania a promis că modelele noi de la vremea respectivă, iPhone 8, 8 Plus şi X nu vor mai suferi de astfel de probleme. Ei bine, odată cu noul update iOS 12.1, aceste telefoane au primit celebra „funcţie” care va limia puterea procesorului dacă sunt detectate probleme.

Noul update de iOS a venit împreună cu o actualizare a site-ului Apple.com, unde sunt acum menţionate mai multe modele de telefoane pe lista celor care beneficiază de capabilitatea de a monitoriza şi limita puterea de procesare. iPhone X, 8 şi 8 Plus vor putea intra în această limitare în cazul în care acumulatorii lor se degradează până în punctul în care ajung să se oprească din cauza lipsei de putere a bateriei pentru a alimenta procesorul la capacitate maximă.

Cei care vor întâlni acest comportament, vor putea activa din nou utilizarea la putere maximă, însă aceasa va veni cu avertismentul că telefonul s-ar putea opri din nou în cazul în care este necesară alimentarea cu mai multă energie decât poate acumulatorul să ofere.

De asemenea, Apple menţionează că în cazul celor trei modele mai noi, acest comportament nu va veni cu o diferenţă atât de mare de performanţă, precum în cazul celor mai vechi, întrucât hardware-ul lor şi software-ul sunt mai bine optimizate pentru astfel de cazuri de utilizare.

Probabil că efectele acestei „funcţii” pe modelele de anul trecut vor fi evidente de acum înainte, întrucât nu a trecut destul timp pentru a deteriora acumulatorii telefoanelor prin utilizare normală.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult