Apple prezintă succesorul senzorului Touch ID, detaliat într-o nouă aplicaţie pentru brevet

09.02.2015
Apple prezintă succesorul senzorului Touch ID, detaliat într-o nouă aplicaţie pentru brevet

Viitoarele tablete şi telefoane Apple ar putea renunţa la senzorul Touch ID integrat cu butorul Home, oferind în schimb o modalitate mai comodă şi practică pentru autentificare cu ajutorul amprentelor.

Apple prezintă succesorul senzorului Touch ID, detaliat într-o nou aplicaţie pentru brevet

Intitulată „Fingerprint Sensor in an Electronic Device”, aplicaţia pentru brevet recent acordată gigantului Apple descrie un ecran pentru tablete a cărui interfaţă touch preia funcţiile de autentificare biometrică asigurate până acum cu ajutorul senzorului Touch ID.

În timp ce altă implementare Touch ID recent descrisă de Apple presupune recunoaşterea unei singure amprente plasând degetul într-o locaţie clar delimitată de la baza ecranului, noul brevet descrie un sistem capabil să interpreteze una sau mai multe amprente simultan, indiferent de poziţia degetelor pe ecran. Teoretic, sistemul ar putea scana şi amprente palmare complete, îmbunătăţind astfel securitatea funcţiei de autentificare.

Senzor Touch ID restrând la o porţiune din suprafaţa ecranului

În aplicaţia pentru brevet Apple discută si despre modul cum integrarea senzorilor de amprente cu ecrane de generaţie mai veche afecta negativ calitatea imaginii şi reducea performanţele interfeţei tocuh. Astfel de limitări ar urma să fie de domeniul trecutului, senzorul de amprente luând forma unui circuit integrat urmând să fie conectat la baza ecranului şi ascuns sub rama laterală.

Senzorul Touch ID ar putea fi integrat cu modulul pentru interfaţă touch al ecranului

Alternativ, senzorul de amprente poate fi integrat cu interfaţa touch, apărând ca un film transparent instalat sub scutul de protecţie din sticlă, acoperind întreaga suprafaţă a ecranului. Pentru această implementare, Apple descrie folosirea unor noi materiale cu proprietăţi electro-conductive, a căror transparenţă va rezolva problema clarităţii reduse a imagini. Toate acestea ar urma să fie puse în practică cu ajutorul AuthenTec, compania achiziţionată de Apple în anul 2012 şi responsabilă cu producerea actualei versiuni a senzorului Touch ID, introdus odată cu modelul iPhone 5S şi preluat de seria iPhone 6 fără modificări fundamentale ale principiului de funcţionare. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult