Apple va ajuta utilizatorii de iPhone să treacă la Android

11.01.2016
Apple va ajuta utilizatorii de iPhone să treacă la Android

Rivalitatea dintre platformele iOS şi Android a început încă de când au ajuns pe piaţă, iar utilizatorii au fost încurajaţi să rămână pe platforma pe care au ales-o dacă doresc să aibă parte de o tranziţie uşoară de la un terminal la altul. În trecut, atât Apple, cât şi Google au lansat aplicaţii sau servicii care să ajute utilizatorii să migreze de pe o platformă pe alta, însă doar într-un sens. Apple dezvolta unelte pentru a atrage utilizatorii de Android către iOS, iar Google pentru a atrage utilizatori către platforma sa. Ei bine, se pare că Apple lucrează acum la o unealtă pentru a-i ajuta pe fanii iPhone să treacă la Android, dacă doresc.

Informaţiile sunt acum doar la nivel de zvon, însă nu ar fi foarte ieşit din comun să primim o confirmare oficială destul de curând. Se pare că aplicaţia de migrare va fi dezvoltată la presiunile operatorilor telecom din Uniunea Europeană, care spun că majoritatea utilizatorilor de iPhone nu schimbă platforma pentru că nu există o cale simplă pentru a-şi păstra informaţiile personale. Nu este însă clar dacă operatorii au ameninţat compania cu acţiuni legale, sau dacă Apple încearcă să rămână în relaţii bune fără să creeze o dispută publică acceptând condiţiile impuse.

Cu toate acestea însă, Apple are acum şi servicii plătite pe platforma Android, abonaţii de Apple Music rămânând în continuare plătitori, indiferent de sistemul de operare mobil. Atât timp cât Apple are în continuare bani de câştigat de pe urma Android, nu ar prea multe motive să nu ofere o cale simplă de transfer al datelor, contactelor, fotografiilor şi fişierelor multimedia de pe un iPhone pe un smartphone cu sistem de operare Google. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult