Tim Cook despre viitorul accesoriilor inteligente, TV şi un iOS mai bun

29.05.2013
Tim Cook despre viitorul accesoriilor inteligente, TV şi un iOS mai bun

Conferinţa anuală WWDC a celor de la Apple va începe în mai puţin de două săptămâni, în cadrul acesteia urmând să fie prezentată cea de-a şaptea versiune a platformei software iOS şi, cel mai probabil, noi  produse hardware noi. Între timp, Tim Cook a oferit un amplu interviu în cadrul evenimentului anual D11, organizat de All Things Digital, şi, fără a dezvălui vreo noutate neaşteptată, a oferit câteva indicii despre direcţiile către care se va îndrepta Apple.

În ultimele luni, au ieşit la iveală o multitudine de zvonuri despre extinderea unor companii importante în sectorul echipamentelor inteligente portabile, printre acestea figurând şi Apple. În cadrul D11, Tim Cook a afirmat că aceste accesorii sunt extrem de interesante şi că potenţialul este ridicat, însă că nimeni nu a reuşit până acum să dezvolte produse care să devină atractive pentru utilizatorul obişnuit. Fără a menţiona un nume de produs, Cook a vizat Google Glass, afirmând că este foarte greu să convingi oamenii care nu au purtat niciodată ochelari să accepte un astfel de accesoriu, remarcând totodată că produsele care pot fi purtate la încheietură, precum zvonitul iWatch, sunt  mai comode.

Televiziunea este un alt domeniu despre care zvonurile afirmă că ar fi intrat în atenţia Apple, dar care nu s-a concretizat până acum decât în centrul multimedia Apple TV. Tim Cook s-a declarat mulţumit de creşterea interesului pentru  Apple TV,  vânzările acestuia totalizând 13 milioane de unităţi, şi a afirmat că Apple are câteva idei inovatoare în acest domeniu. La fel ca predecesorul său Steve Jobs, Cook a afirmat că experienţă televiziunii nu s-a schimbat prea mult în ultimele decenii, însă se pare că descoperirea unui nou mod de accesare şi consum nu este o chiar atât de simplă…

Dacă aceste două domenii de interes au fost acoperite dor de declaraţii generice, Cook a dezvăluit detalii ceva mai concrete şi interesante despre viitorul iOS 7. Confirmând schimbările majore prin care a trecut sistemul de operare Apple începând din toamnă, Cook a afirmat că iOS va oferi mai multe API-uri, ceea ce va oferi dezvoltatorilor software un control mai bun asupra sistemului de operare şi posibilitatea de a prelua funcţii care au fost restricţionate până acum.

În final, Tim Cook a afirmat că Apple va lansa o serie de produse importante în acest an, o declaraţie pe care a mai făcut-o acum câteva luni, ceea ce ne face să aşteptăm cu interes WWDC 2013 şi evenimentele următoare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News