Apple va lansa patru iPhone-uri în 2020. Sunt aşteptate vânzări crescute faţă de modelele din 2019

09.07.2019
Apple va lansa patru iPhone-uri în 2020. Sunt aşteptate vânzări crescute faţă de modelele din 2019

Părerile analiştilor economici spuin că noua generaţie iPhone 11 nu va avea un impact foarte mare în piaţă şi că va duce la scăderi şi mai mari de vânzări pentru Apple pentru anul fiscal în curs. Se pare însă că Apple pregăteşte o ofensivă puternică pentru anul 2020, când pregăteşte nu mai puţin de patru modele de iPhone, trei dintre care vor fi echipate cu ecrane OLED şi antene 5G de la Qualcomm.

Conform celui mai recent raport JPMorgan, referitor la afacerile companiei Apple, în 2020, compania ar putea pregăti pe lângă versiuni îmbunătăţite ale celor trei modele de iPhone pe care le are în prezent, încă un telefon de buget, care să acopere o piaţă pe care Apple a cam ignorat-o de la renunţarea la modelul iPhone SE, care a ieşit din fabricaţie de ceva vreme şi care nu a primit niciodată un upgrade hardware.

În timp ce noutăţile de pe dispozitivele de anul acesta vor fi camerele triple de pe modelele de top şi camera dublă de pe modelul 11R, variantele 2020 vor integra ecrane noi şi camere şi mai avansate, alături de noua tehnologie 5G. Acestea vor fi puţin diferite însă. Toate aceste trei dispozitive vor folosi ecrane OLED, inclusiv cel de 6,1”, însă în locul variantei de 5,8” va fi poziţionat una cu ecran de 5,4”, probabil pentru a atrage publicul interesat de dispozitive mai compacte, în timp ce varianta „Max” va face trecerea de la 6,5 la 6,7”. Modelele de top vor fi echipate pe partea din spate şi cu camere TOF (Time of Flight).

Cea de-a patra versiune de iPhone din 2020 ar putea fi una lansată în afara „sezonului” obişnuit de lansări. Conform JPMorgan, telefonul de buget ar putea fi livrat în dimensiunile iPhone 8, un zvon similar circulând în urmă cu câteva luni. La momentul respectiv era vorba despre o nouă versiune de iPhone 8, cu hardware-ul folosit în noile modele din 2019, care ar putea fi lansat în primăvara anului viitor.

Se pare că acesta va fi modelul pe care Apple se va baza că va creşte numărul de unităţi vândute anul viitor. Acest model nu va fi echipat nici cu 5G şi cel mai probabil nici cu ecran OLED. Există posibilitatea ca acesta să păstreze inclusiv tehnologia Touch ID în locul Face ID, pentru a ţine costurile scăzute.

JPMorgan estimează că Apple va livra un total de 180 de milioane de unităţi de iPhone în 2019, cu o creştere până la 195 de milioane în 2020, în urma lansărilor celor patru noi dispozitive.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult