Fotografii cu placa de bază din iPhone 11. Sugerează schimbări majore de design la interior şi baterii mai mari

08.07.2019
Fotografii cu placa de bază din iPhone 11. Sugerează schimbări majore de design la interior şi baterii mai mari

În ciuda eforturilor companiilor de a proteja informaţiile despre următoarele generaţii de dispozitive, faptul că sunt atât de mulţi oameni implicaţi în producţia lor va fi întotdeauna o problemă. Nicio altă companie nu se confruntă cu atât de multe leak-uri precum Apple, telefoanele sale fiind dezvăluite neoficial chiar şi cu un an înainte de lansarea lor oficială. Acum, la două luni distanţă de lansarea noilor iPhone-uri, apar primele imagini cu placa de bază a unuia dintre modele, care dezvăluie câteva detalii interesante.

Wyman Lau de la G-LON, un service de telefoane din China, a publicat pe contul său de Facebook două imagini în care apar şase plăci de bază a ceea ce el numeşte „iPhone-ul din 2019”. Spre diferenţă de modelele anterioare, iPhone X şi XS, în imagine putem vedea o placă de bază de formă dreptunghiulară, nu în „L”. Acest lucru sugerează că deşi la exterior nu vor apărea prea multe diferenţe în afară de forma camerei foto, la interior, Apple va face schimbări majore.

Noile plăci de bază par să adopte din nou design-ul de tip „sandwich”, care suprapune două PCB-uri pentru a ocupa mai puţin spaţiu în carcasă. Asta, alături de forma dreptunghiulară, vor asigura mai mult loc în interiorul telefonului pentru alte componente. De exemplu, bateria de la modelele recente de iPhone era formată din două bucăţi, care erau dispuse de asemenea în formă de L. Pentru că placa de bază nu mai ocupă atât de mult spaţiu, bateria integrată poate fi semnificativ mai mare, în timp ce se eliberează şi spaţiu în plus pentru găzduirea noilor camere duble şi triple.

Un alt detaliu interesant este faptul că spaţiul ocupat de cipul Apple A13 este acum de formă dreptunghiulară înaltă, nu pătrată, asemeni modelelor precedente. Este posibil ca Apple să folosească un nou design, bazat pe o arhitectură 7nm+ EUV îmbunătăţită, care să permită o eficienţă sporită a consumului de energie faţă de arhitectura pe 7nm de anul trecut, alături de performanţă mai bună şi o dispunere diferită a nucleelor pentru procesor şi cipul grafic.

Întrucât nu avem cum să verificăm dacă acesta este cu adevărat design-ul plăcilor de bază de pe noile iPhone-uri, vom trata aceste informaţii drept zvonuri neverificate, însă de obicei, atât de aproape de lansare, majoritatea leak-urilor se dovedesc a fi reale.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult