Aşa arată spatele noului iPhone low-cost?

Aşa arată spatele noului iPhone low-cost?

Mult plastic, suprafeţe lucioase şi construcţie nu tocmai suplă. Cu asta vrea să-i impresioneze Apple pe cumpărătorii mai puţin înstăriţi, aflaţi în căutarea unui smartphone ieftin şi bun?

Aşa arată spatele noului iPhone low-cost?

Ca orice zvon legat de produsele Apple, şi acesta trebuie tratat cu o doză mare de scepticism. Imaginea oferită drept dovadă arată totuşi o componentă ce pare să se potrivească destul de bine cu aşteptările analiştilor pentru cum ar trebui să arate noul iPhone ieftin de la Apple.

Componenta ce pare a fi spatele din plastic policarbonat al unui model iPhone nu aduce deloc cu designul în linii drepte şi finisaje din aluminiu şlefuit folosit pentru carcasa lui iPhone 5, dar păstrează totuşi un aspect modern şi curat. Aceasta este realizată din plastic cu o grosime de 0.4 – 0.6 mm grosime, măsoară 120 mm în lungime şi 63 – 65 mm lăţime. Judecând după forma capacului, telefonul iPhone complet asamblat ar putea să măsoare aproximativ 9 mm grosime, fiind totodată mai înalt şi mai lat decât un exemplar iPhone 4S.

Fiind vorba de o carcasă din plastic, noul iPhone entry-level va putea fi oferit în numeroase versiuni de culoare – alb, negru, roşu, albastru sau galben – ajustate pentru a se potrivi imaginii Apple în materie de design şi estetică.

Cât despre specificaţii, principalul candidat pentru inima noului iPhone este o variantă pe 32 nm a procesorului Apple A5, similar celui folosit pentru tableta iPad Mini. Ecranul ar putea primi tehnologie Retina Display pentru imagini la claritate comparabilă unui iPhone 4S, iar diagonala va fi limitată la 3.5 inch pentru menţinerea costurilor la un nivel acceptabil.

Camera foto va obţine poze la rezoluţie 5 MP, însă rămâne de văzut cât se va apropia calitatea acestora de nivelul modelelor iPhone mai scumpe.

Potrivit estimărilor, cel mai ieftin telefon iPhone realizat de Apple până acum ar putea fi găsit pe rafturile magazinelor în preajma lunii octombrie, cu un preţ apropiat sumei de 300 dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult