Ascend W1, primul smartphone Huawei cu Windows Phone 8

Autor: Aurelian Mihai 08.01.2013
Ascend W1, primul smartphone Huawei cu Windows Phone 8

Huawei face primii paşi în lumea Windows Phone 8 cu un smartphone nu chiar de top, dar destul de promiţător. Huawei Ascend W1 este un produs din categoria entry-level, ce ar putea fi o alegere interesantă pentru cei aflaţi în căutarea un smartphone accesibil bazat pe cel mai nou OS Microsoft pentru dispozitive mobile.

Ascend W1, primul smartphone Huawei cu Windows Phone 8

Modelul vine echipat cu un chipset Snapdragon S4 Plus (MSM8230), compus dintr-un CPU dual-core la 1.2 GHz şi GPU Adreno 305. Memoria RAM totalizează 512 MB.

Ecranul cu diagonală 4 inch este limitat la rezoluţie WVGA, dar matricea cu tehnologie IPS promite imagini la o calitate mulţumitoare. Lângă ecran avem un webcam de 0.3 MP pentru apeluri video iar pe spatele carcasei întâlnim o cameră foto de 5 MP cu blitz LED. Pozele şi colecţia de secvenţe video filmate la rezoluţie 720p sunt acomodate în cei 4 GB memorie internă, ce poate fi extinsă cu până la 32 GB prin ataşarea unui card de memorie microSD.

Ascend W1 - vedere din lateral

Pe partea de conectivitate avem acces la reţele WiFi şi internet 3G HSPA+, modul NFC pentru plăţi electronice, suport Bluetooth pentru conectarea diverselor accesorii şi receptor GPS pentru funcţia de navigare.

Chiar dacă la o capacitate de numai 1950 mAh acumulatorul instalat nu este foarte impresionant, acesta ar trebui să acopere fără prea mari probleme consumul chipsetului instalat şi ecranul de 4 inch.

Huawei Ascend W1 - camera foto de 5 MP

Din păcate este prea devreme pentru a vorbi despre preţul şi disponibilitatea lui Huawei Ascend W1 pentru pieţele europene, însă magazinele din China ar putea avea pe stoc noul model în următoarele două luni.