ASUS anunţă lansarea ROG Phone II în Europa. Preţ, specificaţii şi data de lansare pentru cel mai puternic smartphone de gaming

04.09.2019
ASUS anunţă lansarea ROG Phone II în Europa. Preţ, specificaţii şi data de lansare pentru cel mai puternic smartphone de gaming

ASUS a anunţat la IFA 2019 detaliile oficiale despre lansarea ROG Phone II, noul său smartphone de gaming, în Europa. Acesta va fi livrat aici în două variante, una numită Elite şi una numită Ultimate, diferenţele dintre ele fiind limitate la design-ul capacului de pe partea din spate, cât şi la capacitatea de stocare internă. Nu în ultimul rând, modelul Ultimate promite viteze de transfer de până la 2 Gbps prin antenele wireless.

La nivel hardware nu s-au schimbat foarte multe de la anunţul oficial din China. ROG Phone II este un smartphone mare şi greu, cu un ecran OLED la 120 Hz şi rezoluţie Full HD+ pe format 18:9. Acesta este primul smartphone cu un ecran OLED atât de rapid de pe piaţă, modelele Razer Phone cu aceeaşi frecvenţă de afişare fiind bazate pe panouri IGZO. Ecranul nu este doar rapid, ci şi foarte precis. ASUS spune că acesta este compatibil cu conţinut în format HDR10, iar calibrarea culorilor este aproape perfectă cu o valoare Delta E

La baza ambelor versiuni de ROG Phone 2 stă un chipset Snapdragon 855+, răcit cu un sistem în trei paşi. În primul rând, există cea mai mare cameră de vapori integrată până în prezent pe un smartphone. După acceea,căldura este disipată folosind un sistem ingenios,  care integrează inclusiv o fantă de aerisire. În cele din urmă, telefonul vine în pachet cu un cooler activ, care poate fi ataşat, la nevoie, în special pentru sesiunile lungi de gaming.

Modelul ROG Phone II Elite va fi echipat cu 12 GB memorie RAM şi 512 GB spaţiu de stocare din fabrică, acesta fiind considerat modelul „standard”. Acesta va avea un panou de sticlă obişnuit, însă va beneficia de toate beneficiile acestei serii de dispozitive. Varianta Ultimate, în schimb, va fi echipată cu 12 GB RAM şi 1 TB stocare, poate fi recunoscută după sticla decorată cu o textură mată pe partea din spate şi promite antene şi modem mai puternice pentru conexiuni la internet mai stabile şi mai rapide.

Ambele modele vor folosi o tehnologie de încărcare rapidă la 30 W, pentru a alimenta acumulatorul de 6.000 mAh. Acesta este compatibil şi cu standardul QuickCharge 4.0, însă folosind acumulatorul din pachet, acesta se va încărca la putere maximă. ASUS spune că a integrat majoritatea componentelor de încărcare rapidă necesare în adaptorul de priză, deci nu este necesar un cablu special pentru a beneficia de încărcarea rapidă. ASUS numeşte această tehnologie HyperCharge.

Camerele foto nu sunt tocmai noi sau surprinzătoare. ROG Phone I folosea sistemul de camere de pe ZenFone 5, aşa că era de aşteptat să întâlnim un sistem de camere de pe ZenFone 6 pe noul ROG Phone II. Vorbim despre un senzor principal SONY IMX586 de 48 megapixeli şi un senzor de 13 megapixeli ultra-wide pe spate, alături de o cameră frontală de 24 megapixeli, poziţionată special într-o poziţie optimă pentru livestream-uri pe YouTube sau Twitch.

Asemeni ROG Phone I, modelul nou beneficiază de o multitudine de accesorii. Câteva sunt modele mai vechi, precum Mobile Desktop Dock, sau Pro Dock şi WiGig Display Dock, însă altele sunt complet noi. AeroActive Cooler II, de exemplu este o versiune îmbunătăţită a modelului precedent, există acum două tipuri de carcasă de protecţie, Aero Case şi Lightning Armor Case, un Twin View Dock îmbunătăţit şi în cele din urmă controllerele fizice ROG Kunai, care sunt inspirate de Joy-Cons de pe consola Nintendo Switch.

Jocuri precum Asphalt 9, Shadowgun Legends şi Megaman X Dive vor primi suport pentru afişarea conţinutului la 120 Hz, pentru diverse accesorii precum gamepad-ul Kunai şi TwinView Dock, iar unele vor asigura acces la conţinut gratuit pentru utilizatorii de ROG Phone II. Nu în ultimul rând, ASUS a dezvăluit o listă cuprinzătoare de jocuri compatibile cu modul de rulare la 120 Hz.

Galerie foto

ASUS ROG Phone II Elite Edition este disponibil de astăzi pentru pre-comandă ân magazinul online ASUS, acolo unde este disponibil, la preţul de 899 euro, în timp ce magazinele de specialitate îl vor primi în mod oficial la mijlocul lunii, deci probabil peste aproximativ o săptămână. Modelul ROG Phone II Ultimate Edition va fi disponbil abia din Trimestrul 4 al anului şi va costa 1.199 euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult