ASUS ar putea anunţa ZenFone 4 la începutul verii

23.01.2017
ASUS ar putea anunţa ZenFone 4 la începutul verii

Seria de smartphone-uri ZenFone 3 de la ASUS a fost prezentată la începutul verii trecute, în cadrul Computex, însă a ajuns pe piaţă abia în ultimele câteva luni ale anului 2016. În ciuda faptului că vorbim despre dispozitive relativ noi, compania pregăteşte pentru luna mai dezvăluirea următoarei generaţii, ZenFone 4. Această veste vine imediat după ce am aflat că ASUS plănuieşte să dubleze numărul de unităţi de dispozitive ZenFone vândute în cursul anului 2017.

Conform Digitimes, ASUS a început deja negocierile cu partenerii producători de componente pentru smartphone-uri pentru a putea dezvălui noua serie ZenFone 4 în cursul lunii iunie, probabil imediat înainte de începerea Computex. Această veste vine la scurt timp după adăugarea a doi nouă dispozitive puternice în portofoliul ZenFone 3, cu ZenFone 3 Zoom şi ZenFone AR, orientate către publicul interesat de fotografie şi cel pasionat de tehnologie de ultimă oră, precum senzorii de mişcare compatibili cu Project Tango de la Google.

Întrucât în 2016 ASUS a vândut 17,5 milioane de smartphone-uri, probabil că planul pe 2017 este să atingă peste 30 de milioane de unităţi vândute către consumatori. Strategia companiei a urmărit până în prezent livrarea de hardware puternic la un preţ mai mic decât concurenţa, însă până în prezent majoritatea vânzărilor au fost înregistrate din mediul retail, fără ajutorul operatorilor telecom.

Primele zvonuri despre un prim model ZenFone 4 sugerează o diagonală de 5,2” a display-ului şi un acumulator generos de 4.850 mAh, sugerând că ar putea fi vorba despre o nouă variantă a lui ZenFone Max, seria de smartphone-uri cu autonomie crescută. Mai mult ca sigur, noile ZenFone 4 vor păstra tradiţia acestei game de dispozitive cu modele standard, modele „Delxe”, modele „Zoom” şi modele „Max”, cu caracteristici diferite, pentru fiecare categorie de utilizatori în parte.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult