Asus confirmă că ZenFone 6 nu va avea ecran decupat

03.05.2019
Asus confirmă că ZenFone 6 nu va avea ecran decupat

ASUS a început să vorbească în mod oficial despre ZenFone 6, însă înainte să ne prezinte telefonul în varianta sa finală, avem de a face cu mici detalii lansate pentru a crea interes în rândul fanilor. Astfel, prima imagine cu ZenFone 6, publicată pe contul de Twitter ASUS, oferă o ideea asupra design-ului general al telefonului. Din câte putem observa, acesta va fi un flagship adevărat, care ar putea concura chiar şi cu OnePlus 7 Pro.

 În ultimii câţiva ani, ASUS a încercat mai multe strategii, undele mai de succes decât altele. ZenFone 2 s-a bazat pe procesoarele Intel, ZenFone 3 a venit cu o construcţie din sticlă, iar ZenFone 5 a încercat să meargă pe trend-ul iPhone X, cu un notch în partea de sus a ecranului. ZenFone 6 va ieşi din tipare, după cum spune şi numele evenimentului de prezentare „Defy Ordinary” (Sfidează banalul), design-ul general din fotografia oficială sugerând un design cu ecran complet.

Nu este tocmai clar însă ce soluţie a ales ASUS pentru camera frontală a lui ZenFone 6. Au existat de-a lungul timpului zvonuri despre mai multe tipuri de design: cu notch într-o parte, cu decupaj în display şi cu slider. Între timp, camera retractabilă a devenit mai populară printre producătorii de hardware. Se pare însă că telefonul nu va folosi un panou OLED care să redea sunet prin vibraţii, asemeni LG G8 şi Huawei P30 Pro, ci va prelua apeluri printr-un difuzor standard, integrat între panoul de sticlă şi rama metalică a telefonului.

La nivel de specificaţii hardware, modelul de top din gama ZenFone 6 ar putea integra un ecran Full HD+ un chipset Snapdragon 855, 6 GB memorie RAM, 128 GB stocare şi un sistem dual-camera pe partea din spate, cu un senzor principal de 48 megapixeli. De asemenea, se zvoneşte că telefonul va beneficia de încărcare rapidă la 18W şi va fi livrat  într-o versiune dual-SIM.

Evenimentul de lansare va avea loc pe 16 mai în Valencia, iar ASUS promite că va transmite live întreaga prezentare. Transmisia va începe la ora 21:00 în România.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult