ASUS lansează primul său smartphone cu ecran edge-to-edge: Pegasus 4S

07.11.2017
ASUS lansează primul său smartphone cu ecran edge-to-edge: Pegasus 4S

ASUS a decis să nu se îndepărteze foarte mult de designul de anul trecut pentru seria de smartphone-uri ZenFone 4, în ciuda faptului că majoritatea producătorilor au ales calea ecranelor mari cu panouri edge-to-edge. Cu toate acestea, înainte de finalul anului 2017, compania a reuşit să aducă pe piaţă un astfel de model, însă doar în China, sub brandul Pegasus. Noul smartphone se numeşte Pegasus 4S şi vine cu un design nou şi margini foarte subţiri, însă cu hardware de medie la intrerior.

Pegasus 4S este un dispozitiv de dimensiuni medii, în ciuda faptului că beneficiază de un panou cu diagonală de 5,7”. Panoul afişează imagini în rezoluţia HD+ (adică 1440 x 720 pixeli, pe format 18:9), în timp ce restul componentelor sunt de asemenea „de medie”. Vorbim despre un chipset MediaTek MT6750T cu opt nuclee la 1,5 GHz şi configuraţii cu 3 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare, sau 4 GB RAM şi 64 GB stocare internă.

Pe partea din spate, ASUS a integrat chiar şi un sistem dual-camera, cu senzori de 16 şi 8 megapixeli, în timp ce senzorul foto de pe faţă beneficiază de 8 megapixeli. Un alt aspect ciudat al telefonului este faptul că vine cu un acumulator foarte mare, de 4.030 mAh, însă nu include şi încărcare rapidă sau o mufă USB Type-C. Pentru alimentare la priză, telefonul foloseşte deja „bătrânul” micro USB. Software-ul este de asemenea „învechit”, cu Android 7.0 Nougat pre-instalat din fabrică (nu este acelaşi software cu interfaţă ZenUI pe care ASUS îl livrează în Vest).

Desigur, toate aceste compromisuri duc la un cost de producţie mai mic, care se reflectă într-un preţ de listă accesibil. ASUS nu a anunţat în mod oficial preţul, însă îl vom afla foarte curând, întrucât Pegasus 4S va ajunge în magazinele din China pe data de 9 noiembrie, în variantele de culoare negru şi auriu. Cel mai probabil, acesta este un terminal de test pentru ASUS, care ar putea să accelereze adopţia de display-uri edge-to-edge pe următoarea generaţie de modele ZenFone.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult