BlackBerry a anunţat telefoanele Z3 şi Q20: un model ieftin şi unul scump

25.02.2014
BlackBerry a anunţat telefoanele Z3 şi Q20: un model ieftin şi unul scump

Deşi trece printr-o perioadă dificilă, compania BlackBerry a sosit la Mobile World Congress 2014 şi a prezentat primele două telefoane mobile cu care intenţionează să intre pe piaţă în prima parte a acestui an: Z3, un model integral tactil cu preţ scăzut, şi Q20, un model QWERTY din gama superioară

BlackBerry a anunţat la începutul acestui an că intenţionează să se relanseze, compania urmărind să atace două segmente diametral opuse de piaţă: cel ieftin, deoarece compania este încă populară în unele ţări în curs de dezvoltare precum Indonezia, şi cel scump, care ar trebui să satisfacă nucleu dur al simpatizanţilor BlackBerry. Pentru a putea produse modelele ieftine, compania a semnat un parteneriat cu celebrul producător Foxconn, iar primul fruct al acestei colaborări este Z3.

Terminalul nu ne este complet necunoscut, primele zvonuri referitoare la acesta ieşind la iveală acum o săptămână. BlackBerry Z3 va oferi un ecran cu o diagonală de 5” şi rezoluţie qHD, platforma hardware urmând să fie compusă dintr-un procesor Qualcomm Snapdragon 400 în configuraţie dual-core şi frecvenţă de tact de 1,2 Ghz, 1,5 GB de memorie RAM şi 8 GB de memorie internă.

BlackBerry Z3, fructul colaborării dintre canadieni şi Foxconn

BlackBerry Z3 va oferi o cameră foto cu senzor de 5 MP, cameră foto frontală de 1,1 MP, radio FM şi va folosi versiunea 10.2.1 a platformei software BlackBerry OS. Telefonul va poposi prima dată în Indonezia în luna aprilie, preţul urmând să fie undeva sub 200 de dolari.

La capătul opus al gamei se află modelul cu tastatură hardware BlackBerry Q20. Compania nu a oferit prea multe detalii despre acesta, afirmând doar că modelul Q20 va oferi un ecran tactil cu diagonală de 3,5”, tastatură QWERTY, un trackpad şi tradiţionalele taste fizice pentru preluarea sau respingerea apelurilor, Menu şi Back.

Compania afirmă că acesta va fi un model din gama superioară care va folosi materiale şi finisaje de bună calitate. În trecut, BlackBerry a experimentat cu succes cu aluminiul, oţelul sau pielea, iar succinta descriere ne face să sperăm că vom vedea un produs impresionant cum a fost de pildă Bold Touch 9900. Pentru a ne confirma această speranţă, va trebui să aşteptăm mai multe detalii din partea companiei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News