BlackBerry „Athena” pare să fie generaţia a doua de KEYone

11.04.2018
BlackBerry „Athena” pare să fie generaţia a doua de KEYone

BlackBerry KEYone nu a fost un succes comercial, însă a demonstrat fanilor brandului că există în continuare loc pentru un telefon mobil cu tastatură fizică completă. Se pare însă că TCL a vândut destule unităţi pentru a lansa şi o variantă îmbunătăţită, după cele două ediţii speciale de KEYone lansate anul trecut. Noul telefon este cunoscut momentan sub numele de cod „Athena” şi pare să fie o evoluţie a modelului de anul trecut.

Imaginile cu noul dispozitiv au ajuns pe internet datorită „/LEAKS” (slashleaks) o sursă reputabilă de informaţii neoficiale despre noi dispozitive mobile. Acestea par să fie randări tridimensionale şi nu fotografii cu dispozitivul real, însă descriu cam toate elementele principale ale telefonului. Cea mai mare diferenţă faţă de KEYone este integrarea unui sistem dual de camere pe spate, aceasta fiind prima dată când vedem o astfel de configuraţie pe un dispozitiv BlackBerry.

Tastatura pare să fie în mare parte neschimbată, în timp ce capacul din spate este în continuare acoperit cu o suprafaţă de plastic cauciucată. Display-ul pare să fie la fel de mare, într-un format neobişnuit, mai puţin înalt decât găsim pe smartphone-urile din prezent. Rama metalică este însă foarte diferită, renunţând la marginile rotunjite, în favoarea unui design mai „drept”, cu margini teşite. Mufa jack nu a dispărut, aceasta fiind amplasată în partea de sus a telefonului. De asemenea, sub display se regăsesc butoanele capacitive pentru navigaţie, ceva ce nu am mai întâlnit în ultimul an pe dispozitive moderne.

Nu ştim cum se va numi noul telefon pe piaţă, însă deja există zvonuri care l-ar numi KEYtwo. Acesta ar putea fi ultimul dispozitiv premium „tradiţional” de pe piaţă, majoritatea producătorilor orientându-se către display-uri fără margini, decupaje în display şi construcţii din sticlă. Nu ştim încă ce hardware va integra noul BlackBerry Athena, nici când va fi lansat sau cât va costa. Cel mai probabil va urma modelul KEYone, cu hardware mid-range premium şi un preţ pe măsură.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult