BlackBerry Mercury va fi prezentat oficial cu două zile înainte de MWC 2017

25.01.2017

BlackBerry a prezentat la CES noul său smartphone cu tastatură, cunoscut public doar sub numele de Mercury. Compania canadiană a dezvăluit că acesta este ultimul model al cărui design este realizat intern, fără ajutorul TCL şi că acesta va fi prezentat public în varianta sa finală la MWC 2017. Compania a revenit acum şi cu o dată concretă la care vom primi noi detalii, care este stabilită cu doar câteva zile înainte de târgul de tehnologie de la Barcelona.

BlackBerry a dezvăluit pe Twitter prin intermediul unei animaţii data la care va dezvălui în mod oficial noul smartphone cu tastatură, alături de numele său final şi capabilităţile sale tehnice şi software. Zvonurile apărute online în preajma CES sugerează că numele acestui dispozitiv va fi BlackBerry Press, punând accent pe faptul că acest model este echipat cu tastatură fizică QWERTY.

La capitolul hardware, zvonurile spun că vorbim despre un smartphone din gama mid-range premium, bazat pe un chipset Snapdragon din seria 600 (probabil 625), 3 GB memorie RAM, display Full HD pe format 4:3, 32 GB spaţiu de stocare şi o cameră foto performantă. De asemenea, alte zvonuri mai recente sugerează că ar putea fi vorba despre un dispozitiv high-end, cu Snapdragon 821 sau 830 şi hardware comparabil cu smartphone-urile de top ale momentului.

Vom afla cu siguranţă toate aceste detalii pe 25 februarie, data la care compania va ţine o conferinţă de presă dedicată acestui dispozitiv. Toate modelele care vor veni după Mercury vor fi realizate în totalitate de compania TCL la capitolul hardware (design, manufacturare şi asamblare), în timp ce compania BlackBerry din Canada va lucra pentru a dezvolta partea software a dispozitivelor care poartă această siglă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult