BlackBerry va lansa un telefon cu Android ce include tastatură fizică

BlackBerry va lansa un telefon cu Android ce include tastatură fizică

Potrivit dezvăluirilor făcute de Reuters citând ˝patru surse cu legături apropiate companiei, BlackBerry pregăteşte lansarea unui telefon cu sistem Android˝. Păstrând tradiţia BlackBerry, dispozitivul ar urma să includă o tastatură fizică de tip slide-out care glisează de sub ecranul spaţios atunci când este nevoie.

Lansarea unui telefon cu sistem de operare Android marchează o schimbare de strategie pentru BlackBerry, compania urmând să pună mai mult accentul pe partea de ˝software şi managementul dispozitivelor˝. De altfel, pachetul software BES12 furnizat de BlackBerry pentru clienţii din mediul de afaceri oferă deja suport mult-platformă, lansarea unui telefon BlackBerry cu sistem Android putând servi ca o demonstraţie pentru cât de bine funcţionează software-ul său pentru mobility management cu alte sisteme de operare.

BlackBerry va lansa un telefon cu Android ce include tastatură fizică

Potrivit surselor citate de Reuters, designul noului telefon BlackBerry cu sistem Android este deja cunoscut, prototipul fiind arătat chiar pe scena de la expoziţia Mobile World Congress de anul acesta. Telefonul avea un ecran cu margini curbate similar modelului Galaxy S6 Edge şi o tastatură hardware care aluneca din partea de jos a carcasei.

Contactaţi pentru mai multe informaţii, oficialii BlackBerry au refuzat propunerea declarând ˝Noi nu comentăm asupra zvonurilor şi speculaţiilor, dar rămânem loiali sistemului de operare BlackBerry 10, care oferă beneficii de neegalat în materie de securitate şi productivitate˝.

Cândva aflată în prima linie a marilor producători smartphone, compania BlackBerry deţine în prezent o cotă de piaţă mai mică de 1%, având mare nevoie de o strategie care să o readucă pe linia de plutire. Rămâne de văzut dacă un telefon Android cu ecran mare, ajutat cu o tastatură fizică de bună calitate şi pachet software purtând semnătura BlackBerry va fi de ajuns pentru a scoate compania din amorţeală.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult