BlackBerry pregăteşte trei noi smartphone-uri în 2015

BlackBerry pregăteşte trei noi smartphone-uri în 2015

În ciuda faptului că nu o duce foarte bine din punct de vedere financiar, compania canadiană BlackBerry nu se dă bătută. Noi scurgeri de informaţii confirmă că pe lângă o nouă variantă a modelului „Classic”, pe care compania l-a lansat deja, există încă trei smartphone-uri în stadiu de dezvoltare, care vor fi anunţate în cursul acestui an. Este vorba despre telefonul cu tastatură glisantă prezentat la MWC, alături de două telefoane evoluate din smartphone-urile deja existente pe piaţă.

Oficial, compania a anunţat că BlackBerry Classic va veni şi în culoare albă, fără să difere în niciun alt fel faţă de varianta lansată deja în decembrie 2014. Acesta va include acelaşi hardware, aceeaşi formă şi va oferi aceeaşi funcţionalitate. BlackBerry OS 10.3.1 vine preinstalat pe acest smartphone, alăutri de funcţii precum BlackBerry Blend, BlackBerry Assistant, cât şi suportul pentru aplicaţii native BB OS şi Android prin intermediul Amazon AppStore.

BlackBerry Slider

La capitolul informaţii neoficiale, avem câteva imagini care descriu cele trei telefoane care vor fi lansate în 2015. Primul, modelul cu tastatură glisantă, este probabil cel mai interesant şi cel care va aduce cele mai multe noutăţi în gama companiei. Momentan acesta este numit BlackBerry Slider (nume de cod Venice) şi va oferi un display cu rată de aspect 16:9.

Imaginile descriu un ecran cu margini curbate, nu foarte diferit de cel pe care îl găsim pe Samsung Galaxy S6 edge, însă nu este clar dacă vorbim despre un panou curbat, sau doar despre o carcasă care imită curbura. Informaţiile disponibile sugerează că display-ul de 5,1” va afişa rezoluţia 2560 x 1440 pixeli şi va fi alăturat unui procesor octa-core, o cameră de 16 megapixeli şi una de 5 megapixeli, cât şi unei baterii cu capacitate de 3.650 mAh. Toate informaţiile sugerează un nou flagship al companiei, într-un format inedit.

BlackBerry Oslo

Celelalte două modele de telefoane BlackBerry care apar în imagini sunt fotografiate doar parţial, însă descriu design-uri similare cu modelele actuale de pe piaţă. Primul pare să fie un urmaş al lui Passport şi poartă numele de Oslo. Aceasta integrează o tastatură pe trei rânduri similară şi un display care pare a fi pătrat. Corpul dispozitivului este puţin diferit, iar culoarea dispozitivului este albă, spre diferenţă de negrul în care Passport s-a lansat. Aparent rezoluţia va rămâne 1440 x 1440 pixeli, procesorul din Oslo va fi Snapdragon 800 de la Qualcomm, iar camera de 13 megapixeli va oferi stabilizare optică. Toate acestea vor fi alimentate de un acumulator cu capacitate de 3450 mAh.

Cel din urmă model de BlackBerry pare să fie o nouă variantă Porsche Design (model P’9984), cu care adoptă o formă aleă cărei colţuri sunt „tăiate”. Este posibil ca această versiune de lux să fie bazată tot pe modelul Passport, oferind hardware similar, dar într-o carcasă cu design mai special, cât şi o construcţie din materiale de calitate superioară. Din păcate, pentru noul BlackBerry Porsche Design nu există încă detalii despre specificaţiile tehnice.

BlackBerry P'9984

Imaginile au fost publicate pe reţeaua de socializare chineză Weibo pe contul dtblackberry, care a mai oferit în trecut informaţii care s-au dovedit a fi adevărate despre dispozitivele BlackBerry care încă nu ajunseseră pe piaţă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult