Cât de rezistent este noul LG G6 (VIDEO)

Autori: Adrian Popa, Aurelian Mihai 06.04.2017
Cât de rezistent este noul LG G6 (VIDEO)

Lansat din luna februarie, LG G6 este un vârf de gamă promiţător, echipat cu un ecran de 5.7” care acoperă aproape întreaga parte frontală a telefonului. Dar cât de rezistent este noul smartphone în faţa zgârieturilor, sau atunci când îl uităm în buzunarul de la spate al pantalonilor şi ne aşezăm pe scaunul din autobuz?

Ca de obicei, la aceste întrebări arzătoare au răspuns specialiştii în distrugere ai canalului YouTube JerryRigEverything, folosind un cutter cu lamă foarte ascuţită, instrumente speciale pentru testat rezistenţa la zgârieturi şi multă forţă brută.

Venind ca o surpriză plăcută după demonstraţiile recente care au vizat luxosul HTC U Ultra, acoperit cu sticlă pe toate suprafeţele, LG G6 nu se lasă distrus prea uşor în celebrul bend-test. Deşi este acoperită cu sticlă şi la partea din spate, carcasa bine rigidizată nu permite desprinderea sau fisurarea acestor elemente.

Rezultate încurajatoare au fost obţinute şi la testarea scutului din sticlă Gorilla Glass 3 aplicat deasupra ecranului, suficient de rezistent pentru a evita majoritatea zgârieturilor ce pot apărea în folosirea de zi cu zi.

Cum era de aşteptat, suprafeţele metalice sunt mult mai vulnerabile la zgârieturi decât ecranul, însă nu se vor fisura dacă sunt lovite puternic.

Chiar dacă nu este un telefon indestructibil, LG G6 se numără printre cele mai reuşite în privinţa rezistenţei şi calitatea finisajelor. Desigur, folosirea unei carcase pentru transport şi scut de protecţie pentru ecran nu trebuie neglijată.

Tags: